Hondenriemen

Jouw hond veilig uitlaten en corrigeren met een goede hondenriem

Er is voor een hond natuurlijk niets fijner dan het lekker kunnen rennen en ravotten in vrijheid. In sommige gevallen is dat onmogelijk en moet de veiligheid van de hond voorop worden gesteld door middel van een goede hondenriem en halsband. Ook tijdens trainingen en cursussen is het aangelijnd lopen van een hond een absolute must. Ben je in het bezit van een pup of een jonge hond en weet je niet goed welke riem nou de beste keuze is voor jou en jouw hond? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over het kopen van een riem voor de hond, zodat je uiteindelijk de beste keuze kan maken.

Een hondenriem van leer. Wat zijn de voordelen?

Leder is een prachtig natuurproduct. Een lederen riem voor de hond ligt niet alleen heel lekker in de hand, maar heeft ook nog eens een goede duurzaamheid. Een hondenriem van leer heeft als eigenschap dat deze soepel en zacht wordt naarmate je de riem langer gebruikt. Een goede lederen riem voor de hond heeft wel regelmatig onderhoud nodig. Het tijdig invetten van een hondenriem van leer voorkomt dat het leder gaat barsten en zijn sterkte verliest. Is een lederen hondenriem nat geworden tijdens het uitlaten van de hond? Zorg er dan voor dat de riem niet te snel opdroogt, en behandel het leder met een leder crème. Dit voorkomt het uiteindelijke breken van het leder doordat het te droog is geworden.

Een riem voor de hond kopen. Waar moet ik op letten?

Niet alleen leder, maar ook nylon is geschikt om als riem te gebruiken tijdens het uitlaten. Welke lengte een hondenriem moet hebben is geheel afhankelijk van grootte van de hond, en welke bewegingsvrijheid jij de hond wil geven. Woon je wat vrijer en heeft jouw hond de mogelijkheid om regelmatig op een veilige manier los te kunnen lopen? Dan is een gewone uitlaatriem voor de hond waarschijnlijk een goede keuze. Heeft jouw hond moeite met het vrij bewegen of hou je liever de controle zonder dat je de hond beperkt in zijn vrijheid? Dan is een hondenriem van Flexi wellicht een goede keuze voor jou.

Flexi heeft een prachtige hondenriem met rollijn in haar collectie, waarmee je jouw hond op een veilige manier vrij kan laten bewegen. Deze hondenriem van Flexi is geschikt voor alle hondenrassen, en kunnen tevens op elke gewenste lengte worden vastgezet. Wil je een hondenriem met een rollijn kopen? Deze Flexi hondenlijnen zijn er in verschillende lengtes. Heb je een hond die nogal trekt aan de hondenriem en de halsband? Je kunt er dan voor kiezen om een hondenriem tegen trekken te proberen, of een neusbandje. Een hondenriem tegen trekken is bijvoorbeeld een tuigje, waarbij de druk meer naar de borstkas van de hond verplaatst. Bij een neusbandje ligt de druk meer op de neus van de hond. Tijdens het trekken wordt het hoofd opzij getrokken, en worden het trekken aan de riem ontmoedigd.

Een hondenriem met de naam van jouw hond. Leuk en persoonlijk!

Ben je opzoek naar een origineel cadeautje voor iemand die net een pup in huis heeft? Een hondenriem met de naam van het hondje is niet alleen leuk om te geven, maar natuurlijk ook om zelf te houden. Nylon en lederen hondenriemen zijn heel geschikt om de naam van jouw hond op te laten borduren. Op deze manier heeft jouw hond niet alleen zijn eigen riem, maar ben je er ook zeker van dat er niet zomaar iemand met jou lijn vandoor zal gaan.