Voeding

Hoe kunnen we de voeding van onze honden aanvullen met supplementen?

We zijn tegenwoordig niet alleen bezig met de voeding van onszelf en er voor zorgen dat wij zelf zo gezond mogelijk zijn, maar dit willen we natuurlijk ook voor de mensen en dieren die dicht bij ons staan. Tegenwoordig heb je naast supplementen voor mensen, ook supplementen voor honden die een gezonde aanvulling kunnen zijn op hun dieet. Hieronder bespreken we welke opties je bijvoorbeeld hebt als het gaat om supplementen voor honden.

Schapenvet

Als eerste heb je schapenvet, dit kan een goede aanvulling zijn op de standaard voeding van je hond. Veel mensen zijn je al voorgegaan met het geven van schapenvet in de vorm van snoepjes. Van dit schapenvet krijgen honden meer energie, zeker voor jongere honden is dit dus een goede aanvulling. Naast de verzadigde vetten die erin zitten, die voor een gezonde huid en vacht zorgen, zitten er ook vitamines in zoals vitamine A en D. Deze vitamines zijn voor sterke botten en een goed immuunsysteem. Kijk voor schapenvet van hoge kwaliteit bij WOOOF.

Zalmolie

Een ander supplement dat veel gegeven wordt aan honden, is zalmolie. In zalmolie zitten namelijk veel omega-3-vetzuren, die niet alleen goed is voor mensen, maar dus ook voor honden. Deze omega vetzuren zorgen er voor dat het hart gezond blijft, maar ook de huid en de vacht. Als je hond al aan de wat oudere kant is, dan kan hij of zij last hebben van gewrichtspijn. Omdat in zalmolie ook ontstekingsremmende eigenschappen zitten, kan het ook helpen om de gewrichtspijn te verminderen. Al met al is zalmolie dus goed voor een tal van dingen, zowel voor jongere als voor oudere honden.

Overleg met de dierenarts

Voordat je met supplementen gaan beginnen kun je wel het beste eerst een overleg inplannen met de dierenarts. Je wilt je hond natuurlijk geen dingen geven die niet nodig zijn en die misschien alleen maar schade aanbrengen in plaats van dingen goed doen. Ook moet je er rekening mee houden dat je er niet teveel van moet geven, net als bij jezelf heb je een bepaalde hoeveelheid die je per dag zou moeten nemen om er voor te zorgen dat het niet schadelijk is. De hoeveelheid verschilt van hond tot hond, daarom is het dus slim om contact op te nemen met de dierenarts zodat hij of zij naar jou specifieke hond kan kijken en een beoordeling kan geven.