Beste GPS tracker hond april 2024

Het is de ergste nachtmerrie van elke hondenbezitter: je hond is weggelopen en je kunt hem niet meer vinden. Je hond is een belangrijk deel van jullie gezin en je wil hem dus zeker niet moeten missen. Gelukkig is er een manier om jouw weggelopen hond altijd weer te terug te vinden. Door een GPS tracker te bevestigen aan de halsband van jouw trouwe viervoeter, verlies je hem nooit meer uit het zicht.

Laatste update: 27-10-2023
Geschreven door: Jan Besselink

Handig: Top 10Wat is een gps tracker?Waar op letten?Met of zonder abonnementWaterdichte GPS trackers

1. Invoxia – Huisdier GPS Tracker

1. Invoxia - Huisdier GPS TrackerDe Invoxia Huisdier GPS Tracker behoort tot de nieuwste generatie GPS Trackers. Dankzij de nieuwste techniek is deze speciaal ingericht voor het terugvinden en volgen van uw huisdieren.

» Meer informatie

2. GPS Tracker Huisdier hond

2. GPS Tracker Huisdier hondMaak je nooit meer zorgen over waar uw huisdier zich bevindt! Met de Membeli GPS Tracker voor honden en katten kunt u gemakkelijk met de bijbehorende app zien waar uw dier zich bevindt. Geen abonnement is nodig voor het gebruik van dit volg systeem.

» Meer informatie

3. Mini GPS tracker Volg Systeem

3. Mini GPS tracker Volg SysteemDe mini GPS tracker is hét kleinste volgsysteem dat momenteel op de markt is en makkelijk te gebruiken.

» Meer informatie

4. Bluetooth GPS Tracker Tag

4. Bluetooth GPS Tracker TagVoor het lokaliseren van producten zoals bagage, elektronica , kind of huisdier ! ✔ Bluetooth volgsysteem – track alles via je smartphone of tablet! ✔ Geschikt voor iedere smartphone met iOS of Android and Bluetooth!

» Meer informatie

5. Tracker GPS Volgsysteem

5. Tracker GPS VolgsysteemHeeft u weleens stress omdat u niet weet waar uw huisdier is en wilt u de realtime locatie weten per minuut? Onze GPS-tracker zorgt ervoor dat u zich nooit meer hoeft zorgen te maken waar uw huisdier zich bevindt!

» Meer informatie

6. Sinotrack Mini Persoonlijke GPS Tracker

6. Sinotrack Mini Persoonlijke GPS TrackerMet het speciale volgsysteem kan de locatie van jouw kind/auto realtime worden bepaald. De gegevens die door de GPS tracker worden verzameld worden middels een SIM-kaart versleuteld verstuurd naar de SINOTRACK app

» Meer informatie

7. GPS Tracker Pet Collar Live Tracking

7. GPS Tracker Pet Collar Live TrackingHet GPS-apparaat voor huisdierenhalsband is compact en licht en belast huisdieren niet. Het is draagbaar en gemakkelijk mee te nemen en te gebruiken. De magnetische aard van GPS maakt het gemakkelijk te gebruiken. Geschikt voor grote dieren zoals hond, koe, schaap, paard, kameel etc.

» Meer informatie

8. Huisdier GPS Tracker Oplaadbaar

8. Huisdier GPS Tracker OplaadbaarIs jouw hond, kat of kind erg avontuurlijk? En komt het wel eens voor dat ze verdwalen? Met deze GPS tracker heb je ze zo weer terug gevonden. Zo heb jij ook een veilig en gerust gevoel over je huisdier of kind.

» Meer informatie

9. Reptrek® Voyage – sleutelhanger met bluetooth tracker

9. Reptrek® Voyage - sleutelhanger met bluetooth trackerZoek ze met GPS en zie waar ze zijn op een kaart. Het bereik van de tracker is 30 meter. Is de tracker buiten bereik? Bekijk dan de laatst bekende locatie op een kaart.

» Meer informatie

10. Weenect DOGS² GPS Tracker voor honden

10. Weenect DOGS² GPS Tracker voor hondenMet Weenect Dogs 2 volg je de verplaatsingen van je hond in realtime, dankzij de gratis smartphone app (iOS en Android). Dankzij de tracker hond vind je je dier snel terug wanneer deze verdwaald is of wegloopt, waar hij ook is.

» Meer informatie

Raak je hond nooit meer kwijt: de beste GPS trackers

Zelfs als jouw hond een keer het avontuur opzoekt, zul je hem snel weer terugvinden. Dat is wel zo’n prettig gevoel. Maar er zijn veel verschillende GPS trackers voor honden op de markt. Hoe weet je nou of je de beste voor jouw hond aanschaft? Om je op weg te helpen zetten we de beste GPS trackers voor je op een rijtje én vertellen we je waar je bij het kopen op moet letten.

GPS trackers voor je hond zijn er in diverse vormen en stijlen om tegemoet te komen aan de specifieke behoeften en voorkeuren van hondeneigenaren. Hier zijn de voornaamste typen honden GPS-trackers die beschikbaar zijn:

 • Chip: Dit wordt vaak verward met de microchip, die niet echt een ’tracker’ is. De microchip bevat unieke identificatie-informatie en moet worden uitgelezen met een speciaal apparaat, meestal bij een dierenarts. Deze chips bieden geen real-time locatiebepaling zoals een GPS-tracker dat doet.
 • Halsband met ingebouwde GPS: Dit is waarschijnlijk de meest voorkomende vorm van GPS-tracker voor honden. Het is een halsband die een geïntegreerde GPS-unit heeft. Voorbeelden zijn de Whistle GO, Tractive GPS, en Fi halsband.
 • Tuigje met GPS: Dit is vergelijkbaar met de halsband, maar in plaats daarvan is de GPS-unit bevestigd aan een tuigje. Dit kan comfortabeler zijn voor sommige honden, vooral diegenen die trekken tijdens het wandelen.
 • Losse tracker: Dit type tracker kan aan een bestaande halsband of tuigje worden bevestigd. De Link AKC en de Garmin Astro zijn voorbeelden van deze soort.
 • Onderhuidse GPS-implantaten: Hoewel dit concept populair is in sciencefiction en soms wordt besproken, bestaat er tot het laatst bekende moment (mijn laatste update in september 2021) geen commercieel beschikbaar onderhuids GPS-implantaat voor huisdieren. De technologie, batterijduur en veiligheid zijn uitdagingen bij de ontwikkeling van dergelijke apparaten.

Bij het kiezen van een GPS-tracker voor je hond is het belangrijk om te overwegen welk type het beste past bij de grootte, het gedrag en de activiteitsniveaus van je hond.

Wat is een GPS tracker voor een hond?

Een GPS tracker is een klein apparaatje, waarmee je op afstand je hond kunt volgen. De tracker verstuurt signalen naar verschillende satellieten, waardoor je precies kunt zien waar jouw hond zich bevindt.

De locatie kun je aflezen in een app op je smartphone of tablet. Het apparaatje kun je aan de halsband vastmaken. Ook zijn er halsbanden verkrijgbaar waar al een tracker ingebouwd zit. Omdat je de locatie van de GPS tracker online kunt controleren, kun je dit vanaf welke locatie dan ook doen. Je kunt de tracker dus thuis gebruiken, voor als de hond per ongeluk een keer wegloopt. Maar ook als je op vakantie bent, kun je via een GPS tracker controleren waar jouw hond zich op z’n logeeradres bevindt. Als je gebruik maakt van een hondenuitlaatservice kun je ook precies controleren waar jouw hond loopt.

Afgezien van de tracker, heb je meestal ook een abonnement nodig om de tracker te kunnen volgen. Met zo’n abonnement is het vaak ook mogelijk om een ‘ontsnappingsalarm’ in te stellen. Je krijgt dan direct een melding als jouw hond het ‘veilige’ gebied verlaat. Zelfs als je de hond zelf niet kunt zien, weet je dan dus direct dat je moet ingrijpen. Met sommige trackers is het zelfs mogelijk om bij te houden hoeveel jouw hond op een dag beweegt. Zo weet je niet alleen altijd waar je hond is, maar kun je ook zijn gezondheid beter in de gaten houden.

Waar moet je verder op letten bij de aanschaf van een tracker?

Als je de keuze voor een GPS tracker met of zonder abonnement gemaakt hebt, is het tijd om te kijken naar de andere specificaties van de trackers:

 • Formaat
 • Ingebouwd in halsband of los
 • Waterdichtheid
 • Levenduur batterij
 • Ontsnappingsalarm
 • Melding bij laag batterijniveau

Zo is het formaat van de tracker goed om naar te kijken. Sommige trackers zijn best groot en zwaar, waardoor ze niet geschikt zijn voor kleine hondjes. Als je een tracker kiest die al ingebouwd zit in een halsband, moet de halsband natuurlijk goed passen. De levensduur van de batterij speelt een grote rol in de gebruikerservaring. Kies dus voor een tracker die lang met z’n batterij doet. Daarnaast kun je kijken naar extra functies, zoals een ‘ontsnappingsalarm’ of een melding bij een laag batterijniveau. Deze functies zijn niet per se nodig, maar kunnen het gebruik van de tracker wel prettiger maken.

Een GPS tracker met of zonder abonnement?

Bij de meeste GPS trackers moet je een abonnement afsluiten om altijd online toegang te hebben tot de gegevens. Vaak kost dit je enkele euro’s per maand. Ook zijn er trackers die zonder abonnement, maar met een prepaid simkaart werken. Het voordeel van een prepaid simkaart is dat je de kosten altijd zelf in de hand houdt. Je waardeert het kaartje alleen op als je het ook daadwerkelijk wil gaan gebruiken. Een nadeel is dat de tracker niet werkt als je vergeten bent het kaartje op te waarderen.

Het kiezen voor een tracker met of juist zonder abonnement is een belangrijke keuze. Voor welke versie je beter kunt kiezen, hangt af van de situaties waarin je de tracker wil gebruiken. Ben je bang dat jouw hond wegloopt en wil je de tracker altijd gebruiken? Dan is een abonnement de betere keuze. Gebruik je de tracker bijvoorbeeld alleen op vakantie? Dan is een versie met een prepaid simkaart wel een goede optie.

Waterdichte GPS trackers

Een GPS tracker kan je veel rust bezorgen. Je hoeft nooit meer bang te zijn dat je jouw hond uit het oog verliest. Ook niet als die graag in het water speelt. Volg alle bewegingen van jouw trouwe viervoeter op de voet en weet altijd waar jouw maatje zich bevindt. Kies voor een tracker met de functionaliteiten die bij jou en jouw hond passen en ga altijd met een gerust hart op stap.