Beste puppyren juni 2024

Wie een puppy in huis haalt, weet dat de eerste weken alle spullen en meubels in de kamer niet veilig zijn. Natuurlijk moet je puppy leren dat hij daar niet zomaar mag aankomen, maar dat kost veel tijd en geduld. Een puppyren biedt daarvoor een oplossing. Je puppy heeft alle ruimte om te spelen in een afgebakende en veilige ruimte. Dan kan jij gerust eten koken of gewoon even lekker relaxen. Je kan een puppyren binnen of een puppyren buiten inzetten.

Laatste update: 27-10-2023
Geschreven door: Jan Besselink

Handig: Top 10Puppyren aanlerenHondenbech of puppyren?

1. Opvouwbare puppyren puppytent zwart met draagtas

Opvouwbare puppyren puppytent zwart met draagtas
Met deze achthoekige puppytent zijn uw lieve hondjes veilig en goed verzorgd. Ook zeer geschikt voor puppy training, of als slaapvertrek of om lekker te ravotten.» Meer informatie

2. Topmast Puppyren uitvouwbaar XL zwart gecoat metaal

Topmast Puppyren uitvouwbaar XL zwart gecoat metaal
Deze kwaliteits ren is snel op te zetten en ook snel weer af te breken. Uw puppy kan veilig even alleen buiten zijn.
» Meer informatie

3. 8-hoekige puppyren hondenren puppykennel

8-hoekige puppyren hondenren puppykennel
Deze uiterst kwalitatieve, stabiele puppyren is uw praktische metgezel bij het grootbrengen van uw kleine schatjes. Puppy’s hebben de klok rond behoefte aan een liefdevolle verzorging.
» Meer informatie

4. Topmast Puppyren 8 delig + koppelpennen

Topmast Puppyren 8 delig + koppelpennen
Voornamelijk geschikt voor binnen gebruik. Wilt u puppypanelen voor buiten gebruiken dan adviseren wij met klem te kiezen voor de professionele gegalvaniseerde puppypanelen.
» Meer informatie

5. Maxxpet Hondenren – Puppyren met 16 kennelpanelen

Maxxpet Hondenren - Puppyren met 16 kennelpanelen
Omdat de kleine puppy’s zich ook eens kunnen bewegen zonder uw voortdurende aandacht is er deze praktische puppyren. 
» Meer informatie

6. Puppy Ren Puppykennel Groot XL

Puppy Ren Puppykennel Groot XL
Zeer stevige, grote metalen kwaliteitsren in hoog model (100cm) met 8 elektroforetisch gecoate kennelpanelen en hierdoor roest en weerbestendig. Geleverd inclusief 8 grondpennen voor stevige verankering en op te zetten in diverse vormen.
» Meer informatie

7. MaxxPet Hondenbench met Luxe Plaid

MaxxPet Hondenbench met Luxe Plaid
De bench kan gebruikt worden voor jonge honden om ervoor te zorgen dat zij ’s nachts je interieur niet beschadigen, maar het kan ook gebruikt worden als veilige plek waar je hond zich terug kan trekken wanneer het te druk wordt of wanneer je hond moe is.
» Meer informatie

8. Topmast Puppyren Opvouwbaar

Topmast Puppyren Opvouwbaar
De puppyren verzinkt 56,5cm is ideaal om puppy’s veilig in los te laten lopen. De puppyren kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Dit is een goede uitkomst als u weg moet, u kunt dan uw puppy namelijk met een gerust hart achterlaten in de puppyren.
» Meer informatie

9. Puppyren met dak grijs

Puppyren met dak grijs
Heb je een puppy of puppy’s in huis, dan is deze puppyren de ideale oplossing. Je kunt je pup veilig los laten lopen zonder dat jij hem continu in de gaten hoeft te houden.
» Meer informatie

10. Topmast Heavy Duty Puppyren 4 delig

Topmast Heavy Duty Puppyren 4 delig
Of je hem nu in de woning, op het balkon of in de tuin neerzet: Deze ren is ideaal om puppy’s en andere kleine dieren een veilige ruimte te bieden om in te spelen, slapen of knuffelen.
» Meer informatie

Puppyren aanleren

Veel puppy’s hebben er geen probleem mee om te spelen of te slapen in een hondenren. Zolang het baasje nog maar in de buurt is, is het goed. Maar niet iedere pup in een puppyren binnen gaat daar zo gemakkelijk mee om. Zelfs niet als het baasje in dezelfde ruimte is. De pup heeft goed door dat er een hekje of panelen tussen zitten en zal van zich laten horen. Net zolang totdat het baasje aandacht geeft of hem er zelfs uithaalt. En dat is dan precies wat je niet moet doen. Maar de pup volledig negeren is ook niet verstandig. Wanneer je puppy gaat piepen of blaffen als je hem in de ren zet, voelt hij zich daar nog niet veilig.

Belangrijk is om de plek eerst veilig te maken. Ga samen met je puppy binnen de panelen van de ren zitten en speel samen wat. Zo associeert je pup de ren met een plek waar leuke dingen gedaan worden. Doe dit een paar keer, voordat je hem er alleen in laat. Haal de pup na het spelen er weer uit. Wanneer dit een paar keer goed gegaan is, kan je hem een kong met wat voer gaan geven in de ren. Blijf hier eerst bij en stap er dan uit. Houdt het deurtje open. Als de pup wegloopt met de kong uit de ren, breng hem dan weer terug met kong naar de ren. Net zo lang totdat hij daar lekker bezig blijft met zijn kong. Zo blijft de ren nog steeds heel positief. Als dit een paar keer met het eten goed is gegaan, zet hem er dan in op het moment dat hij moet gaan slapen. Bijvoorbeeld na het wandelen of na het spelen. Houd het deurtje open en leg een mand in de ren. Geef hem eerst nog wat lekkers en stap er zelf weer uit. Blijf bij de pup in de buurt.

Waarschijnlijk valt hij snel in slaap in zijn mand. Doet hij dat niet, maar valt hij ergens anders in slaap, leg hem dan in zijn mand neer, hou de deur open. Als dit een paar keer is goed gegaan, kan je het deurtje sluiten. Als hij wel begint te piepen zodra je het deurtje dichtdoet, haal hem er dan nooit uit op het moment dat hij piept. Zo leert hij dat piepen betekent dat hij eruit mag en dan zal hij het in blijven zetten. Haal hem er pas uit op het moment dat hij stil is. Reageer niet boos of heel overdreven positief, aan het piepen moet je zo min mogelijk aandacht besteden. Het belangrijkste is dat je de stappen rustig en stap voor stap neemt. Als de pup begint te piepen, dan ben je waarschijnlijk te snel gegaan. Doe het rustig en geef de pup vertrouwen. Vaak is de training dan binnen één tot twee weken geslaagd.

Hondenren of hondenbech kopen?

Vaak wordt de vraag gesteld wat beter is, een hondenren of een bench. Wij adviseren beide te kopen, want het zijn twee verschillende producten met twee verschillende functies. Een ren geeft de pup bewegingsvrijheid en zo kan hij in een afgebakende ruimte veilig spelen. Een puppyren buiten is ook een goed idee als je niet wil dat de bloemen naar de knoppen gaan. Een bench biedt voor de puppy echt een meer veilige plek.

Er kan geen ‘gevaar’ van boven komen en het geeft hierdoor meer geborgenheid. Alleen is de bench vaak wel een minder geschikte plek voor de pup om lekker te spelen. Het is echt een plek om te slapen. Veel mensen gebruiken de bench nog steeds als de hond al volwassen is, omdat het voor de hond een fijne plek is geworden om zich terug te trekken. Als het goed is heb je een puppyren tijdelijk nodig en als de hond wat ouder is, kan hij zich gewoon altijd vrij door het huis bewegen.

Daarom een puppyren!

Ieder moment dat je de puppy los in de kamer hebt lopen, zal je hem constant in de gaten moeten houden. Voor je het weet heeft hij je nieuwe schoen in zijn bek of doet hij een plasje op jullie witte tapijt. 24/7 je puppy in de gaten houden is natuurlijk geen mogelijkheid, dat hou je niet lang vol.