Beste zwemvest hond juni 2024

Is jouw hond ook zo dol op zwemmen? Of wil je hem op een warme dag graag eens meenemen naar het strand of een meer? Dan is een hondenzwemvest zeker geen overbodige luxe. Zo weet je zeker dat jouw hond altijd veilig het water in kan, ook als hij misschien een beetje moe wordt van de inspanning.

Laatste update: 27-10-2023
Geschreven door: Jan Besselink

Handig: Top 5Wat is het?Zwemvest kiezen

1. Honden zwemvest Haai – Blauw – Maat XXL

1. Honden zwemvest Haai - Blauw - Maat XXLGrappig zwemvest met haaienvin, leuk voor in de zomer! Aan het strand, in het zwembad of voor op vakantie. Het zwemvest is verkrijgbaar in verschillende maten.

» Meer informatie

2. Nobby hondenzwemvest met handlus – Maat M

2. Nobby hondenzwemvest met handlus - Maat MDit reddingsvest van Nobby zorgt ervoor dat de hond veilig kan zwemmen of mee kan gaan op boottochtjes. Het reddingsvest is zeer opvallend door de oranje kleur en heeft reflecterende strepen, waardoor de hond snel in het water te vinden is.

» Meer informatie

3. Nobby zwemvest 7-9 kg oranje

3. Nobby zwemvest 7-9 kg oranje et het Nobby zwemvest hoef je niet meer bang te zijn dat je hond verdrinkt. Met dit vest blijft de hond drijven en door middel van het handvat bovenop trek je de hond gemakkelijk uit het water.

» Meer informatie

4. Reddingsvest hond ICEPEAK

4. Reddingsvest hond ICEPEAKIcepeak hondenzwemvest geschikt voor honden. Voorzien van stevige handgreep. Eenvoudig aan te trekken door middel van taillebanden met clipsluiting.

» Meer informatie

5. Ezydog Micro DFD Hondenzwemvest – MXS

5. Ezydog Micro DFD Hondenzwemvest - MXSMet het SeaDog zwemvest van EzyDog kunt u uw hond veilig in het water laten zwemmen. Dit zwemvest is van extra stevige kwaliteit en verkrijgbaar in diverse kleuren en maten.Geschikt voor honden onder de 7 kg.

» Meer informatie

Veilig zwemmen met een hondenzwemvest

Dat is een fijn gevoel voor jou als baasje. Maar waar moet je op letten als je een hondenzwemvest aan gaat schaffen? En zijn er zwemvesten voor zowel grote als kleine honden? We vertellen je alles wat je moet weten over hondenzwemvesten en zetten de beste voor je op een rijtje.

Wat is een hondenzwemvest?

Een hondenzwemvest is in een handig hulpmiddel voor honden tijdens het zwemmen. Het is een soort tuigje, dat je vastmaakt rond het middel van jouw hond. Verder lijkt het veel op een normaal zwemvest voor mensen. Het uiterlijk van de vesten kan wel wat verschillen. Er zijn vesten in een grappige vorm, zoals met een haaienvin. Ook zijn er vesten met een eenvoudiger uiterlijk, maar wel met een opvallende kleur en goed zichtbare reflecterende details. Daarnaast hebben sommige vesten een handvat op de rug zitten.

Wanneer heb je een hondenzwemvest nodig?

Sommige honden kunnen erg goed zwemmen, terwijl anderen amper het water in durven. Een zwemvest is voor al deze honden een goed idee. Honden die nog niet zo goed kunnen zwemmen, zullen veel hebben aan de ondersteuning van het vest. Zo kunnen ze op een veilige manier wennen aan het zwemmen. Honden die dol zijn op zwemmen kennen vaak hun eigen grenzen niet, waardoor ze te lang of te ver willen zwemmen. Dan kunnen zij last krijgen van kramp, wat in het water ontzettend gevaarlijk kan zijn.

Met een zwemvest weet je zeker dat je trouwe huisdier ook op die momenten nog veilig is. Daarnaast zal het jouw hond minder moeite kosten om boven water te blijven, waardoor hij nog langer heerlijk kan plonzen in het water. Ook als je jouw hond meeneemt op een boot is een hondenzwemvest aan te raden. Mocht de hond dan per ongeluk in het water vallen, zal hij moeiteloos blijven drijven.

Een hondenzwemvest is dus eigenlijk een goed idee voor elke hond die in de buurt van water komt. Honden die goed kunnen zwemmen zullen nog meer van het water kunnen genieten, terwijl honden die niet kunnen zwemmen altijd veilig blijven.

Wat is belangrijk bij een hondenzwemvest?

Als je een zwemvest voor je hond koopt, is het belangrijk dat je voor een goed passend vest gaat. Er zijn voor zowel grote als kleine honden zwemvesten op de markt. Als het zwemvest te klein is, zal deze jouw hond gaan irriteren of kan hij minder goed ademhalen. Is het zwemvest te groot, kan deze in het water per ongeluk uit gaan. Let er dus op dat het vest bij de borst, de rug en de oksels goed aansluit. Bij de meeste vesten staat een maattabel. Meet altijd jouw hond op, om er zeker van te zijn dat je de juiste maat kiest. Bij zwemvesten staat ook meestal een maximaal gewicht genoemd. Pas ook op dat jouw hond niet zwaarder is. Het vest zal dan immers niet voldoende helpen.

Behalve de maat, is het ook handig om op de kleur van het vest te letten. Het is belangrijk dat je voor een felle, goed zichtbare kleur kiest. Reflecterende details maken het vest, en dus jouw hond, nog beter zichtbaar. Een handvat aan de bovenkant van het zwemvest verhoogt de veiligheid ook. Hiermee kun je jouw hond namelijk eenvoudig uit het water tillen, mocht dit nodig zijn.

Je hond laten wennen

Niet elke hond zal een zwemvest zonder problemen accepteren. Daarom is het verstandig om jouw hond rustig te laten wennen aan het vest. Voordat je jouw hond laat zwemmen met het vest, moet hij zich er comfortabel in voelen. Oefen dit door het vest rustig te introduceren. Met een beloning kun je de hond leren om zelf het hoofd door het vest te doen. Als dit lukt, kun je het vest dicht doen. De eerste keren zal de hond het vest misschien na enkele minuten alweer uit willen, maar na wat oefening zal de hond vanzelf met het vest weglopen. Als je denkt dat de hond voldoende gewend is, kun je eens voorzichtig gaan zwemmen.

Geniet van het water

Als je een keuze hebt gemaakt voor het juiste zwemvest en jouw hond is gewend, dan kun je samen gaan genieten. Jouw hond zal het zwemmen met het zwemvest veel beter en langer volhouden. Jij zal je veel minder zorgen hoeven te maken over de veiligheid van jouw hond in het water. Zo zullen jullie allebei nog veel meer kunnen genieten van de tijd in en bij het water. Dat worden onvergetelijke tijden!