Beste ontworming hond juni 2024

Het ontwormen van je hond is erg belangrijk, zowel voor zijn als voor je eigen gezondheid. Wormen kunnen voor pups levensgevaarlijk zijn, maar ook voor volwassen honden kunnen ze nare consequenties hebben. En zelfs mensen kunnen er ziek van worden. Daarom moet je jouw hond regelmatig ontwormen met een goed ontwormingsmiddel. Milbemax is zo’n middel. Tegen welk soort wormen beschermd Milbemax? En hoe vaak moet je dit middel toedienen aan jouw hond? We leggen het je graag uit.

Laatste update: 27-10-2023
Geschreven door: Jan Besselink

Handig: Top 5Wat is Milbemax?ToedienenDoseringBijwerkingen

Top 5 Milbemax ontwormingsmiddel 2022

1. Milbemax Ontwormingsmiddel – 2×2 tabletten

1. Milbemax Ontwormingsmiddel - 2x2 tablettenMilbemax is een ontwormingsmiddel in tablet vorm. Milbemax ontworming is ter preventie van hartworm infecties en ter behandeling en controle van zweepwormen, haakwormen, spoelwormen en lintwormen bij honden en ter behandeling en controle van spoelwormen, haakwormen en lintwormen bij honden.

» Meer informatie

2. Milbemax Kauwtabletten – 4 Tabletten

2. Milbemax Kauwtabletten - 4 TablettenLastige ontwormingsbehandelingen zijn verleden tijd met deze smakelijke kauwtabletten; Milbemax Kauwtabletten, een traktatie voor de hond! De kauwtabletten van Milbemax zijn zowel smakelijk als effectief voor het ontwormen van honden.

» Meer informatie

3. Milbemax voor grote honden Anti wormenmiddel

3. Milbemax voor grote honden Anti wormenmiddelMilbemax is een orale tablet met als doel de hond te ontwormen. Het product werk tegen parasitaire wormen voor de behandeling van gemengde infecties met rondwormen, haakwormen en lintwormen, en voor de preventie van hartwormziekte bij honden.

» Meer informatie

4. Panacur Ontworming – 10 Tabletten

4. Panacur Ontworming - 10 TablettenPanacur is een breed werkend ontwormingsmiddel voor honden en katten. Panacur is verkrijgbaar als pasta en tablet. Werkt ook tegen Giardia. De tabletten kunnen direct in de bek, verkruimeld door het voer of door het voer na oplossen in water worden toegediend.

» Meer informatie

5. Panacur Ontworming – Middelgroot En Grote Hond

5. Panacur Ontworming - Middelgroot En Grote HondDosering/Toediening: Tabletten Panacur KH 250: 1 tablet per 5 kg lichaamsgewicht gedurende 3 dagen. Tabletten Panacur KH 500: 1 tablet per 10 kg lichaamsgewicht. gedurende 3 dagen.

» Meer informatie

Wat is Milbemax?

Milbemax is een ontwormingsmiddel voor jouw hond. Honden kunnen besmet raken met verschillende soorten wormen. Milbemax behandelt en beschermt tegen veel van deze soorten wormen. Het middel is effectief tegen zweepwormen, spoelwormen, lintwormen en haakwormen. Daarnaast helpt het ook tegen longwormen en hartwormen. De werkzame stoffen in de tabletten zijn Mibemycine Oxime en Praziquantel. Deze stoffen veranderen het membraan van de wormen, waardoor deze doodgaan. Er is Milbemax voor grote honden en voor kleine honden. Let goed op welke tabletten je voor jouw hond nodig hebt. Je kunt Milbemax zowel preventief als bij een actieve worminfectie gebruiken.

Het toedienen van de Milbemax wormenkuur

De meeste honden zullen het niet leuk vinden om een tablet te moeten nemen. Gelukkig smaken de Milbemax tabletten erg lekker. De kauwtabletten smaken naar kip, waardoor de meeste honden deze probleemloos op zullen eten. Dat maakt het ontwormen een stuk prettiger en eenvoudiger. De dosering van de tabletten hangt af van het gewicht van jouw hond. Weegt jouw hond minder dan 5 kg? Dan heb je de Milbemax Kleine Hond en Pup tabletten nodig. Voor zwaardere honden kun je de Milbemax Grote Hond tabletten kopen. Zorg ervoor dat jouw hond bij het innemen van de tabletten ook wat te eten heeft en let goed op de juiste dosering.

De dosering van Milbemax

Bij het gebruik van een ontwormingsmiddel is het belangrijk om je aan de maximale dosering te houden. Anders kan je hond last krijgen van vervelende reacties op het middel. De dosering van Milbemax is afhankelijk van het gewicht van jouw hond. Het is ook mogelijk om Kleine Hond en Pup tabletten te combineren met Grote Hond tabletten om tot het juiste gewicht te komen.

Soort Milbemax tablet Gewicht van de hond Dosering
Kleine Hond en Pup 0,5 tot 1 kg 0,5 tablet
Kleine Hond en Pup 1 tot 5 kg 1 tablet
Kleine Hond en Pup 5 tot 10 kg 2 tabletten
Grote Hond 5 tot 25 kg 1 tablet
Grote Hond 25 tot 50 kg 2 tabletten
Grote Hond 50 tot 75 kg 3 tabletten

Hoe vaak moet je jouw hond ontwormen?

Volwassen honden moet je minstens 4 keer per jaar ontwormen. Wormen geven lang niet altijd duidelijke ziekteverschijnselen. Soms gaan honden uit zichzelf gras eten. Daarom is preventief ontwormen zo belangrijk. Als je ook katten in huis hebt, is het aan te raden om deze tegelijkertijd ook te ontwormen. Puppy’s hebben eigenlijk altijd last van wormen. Daarom is het belangrijk om een pup op een leeftijd van 2 weken voor het eerst te ontwormen. Ook bij 4, 6, 8 en 12 weken moet dit gebeuren. Daarna is het ontwormen op een leeftijd van 4, 5 en 6 maanden nodig. Ook de moederhond moet je extra ontwormen. Doe dat 2 en 4 weken na de geboorte van de pups. Daarna is het voldoende om haar weer minstens 4 keer per jaar te ontwormen. Als je er echt zeker van wilt zijn wordt maandelijks ontwormen bij honden ook geadviseerd.

Zijn er bijwerkingen bekend van Milbemax?

Zoals bij bijna alle medicijnen, zijn er ook bij Milbemax soms bijwerkingen. Deze bijwerkingen komen gelukkig zeer zelden voor. Het kan hier gaan om systemische verschijnselen, zoals lethargie. Ook neurologische verschijnselen, zoals spiertrillingen, kunnen voorkomen. Tenslotte komen er soms ook gasto-intestinale bijwerkingen, zoals braken of diarree, voor. Krijgt jouw hond veel last van deze bijwerkingen, of zie je een andere onverwachte reactie? Neem dan altijd contact op met je dierenarts. Sowieso is het aan te raden om voor gebruik de bijsluiter van het product goed door te lezen. Milbemax mag niet gebruikt worden bij pups jonger dan 2 weken en/of onder 0,5 kg. Heeft jouw hond een MDR1 genmutatie? Ook dan is Milbemax niet geschikt.

Milbemax moet je op een koele, droge plek bewaren en altijd goed afsluiten. Op de verpakking staat een houdbaarheidsdatum. Na deze datum mag je de tabletten niet meer gebruiken.

Zorg goed voor jouw hond

Door jouw hond preventief te behandelen met Milbemax verzeker je jezelf van een goede bescherming tegen wormen. Dat is voor jouw hond en voor jezelf erg prettig. Door een volwassen hond minstens 4 keer per jaar te ontwormen ben je er altijd op tijd bij. Milbemax is erg effectief en werkt snel. Door het smakelijke kauwtablet zal ontwormen geen vervelend klusje meer zijn. Dan hebben jullie snel weer tijd voor leukere dingen.