Beste hondenloopplank juni 2024

Als je voor jouw hond een loopplank wilt kopen, kun je kiezen uit verschillende modellen. Allemaal zijn ze erop gericht om het je hond zo makkelijk mogelijk te maken. Zeker met jonge of oudere honden zijn dit soort hulpmiddelen meer dan welkom.

Laatste update: 27-10-2023
Geschreven door: Jan Besselink

Handig: Top 10Waarom een loopplank?TrappenlopenSpringen niet goed?Loopplank in gebruikZelf maken

1. Topmast Hondenloopplank – Zwart – 157 x 40 x 17 cm

Topmast Hondenloopplank - Zwart - 157 x 40 x 17 cm
Riskeer geen letselschade aan uzelf en uw huisdier! De Topmast loopplank kunststof is een multifunctionele loopplank, verkrijgbaar in twee maten, welke op verschillende lengtes uitschuifbaar en bruikbaar is
» Meer informatie

2. Hondenloopplank sterk tot 75 kilo

Hondenloopplank sterk tot 75 kilo
Hondenloopplank Topmast is speciaal gemaakt om hoogteverschillen gemakkelijk te overbruggen. Op deze manier worden de heupen van de hond niet te zwaar belast.
» Meer informatie

3. Loopplank voor honden

Loopplank voor hond
Maakt het in – en uitstappen van de auto aanzienlijk gemakkelijker voor je hond.
» Meer informatie

4. Hondenloopplank voor herders

Hondenloopplank voor herders
Geschikt voor jonge of oudere of geblesseerde honden die de opstap te hoog vinden en niet meer kunnen springen
» Meer informatie

5. Hondenloopplank Aluminium De Luxe

Hondenloopplank Aluminium De Luxe
De loopplank is gemaakt van hoogwaardige kwaliteit. Door middel van het gebruik van de loopplank voorkom je lichamelijke klachten voor jezelf en voor je hond. De Topmast hondenloopplank is de oplossing om je hond gemakkelijk in en uit te laten stappen. Doordat de loopplank inschuifbaar is neemt deze weinig plek in en is dus eenvoudig mee te nemen.
» Meer informatie

6. Hondenloopplank easy-steps

Hondenloopplank easy-steps
Toegestane gebruikersgewicht: honden tot 100 kilo Voorzien van rubbere anitslip voetjes. Geproduceerd uit hightech materialen
» Meer informatie

7. Solvit – honden loopplank – de luxe 3-delig

Solvit - honden loopplank - de luxe 3-delig
Deluxe Tri-Scope Ramp. De meest compacte! Grijs 176x70x12,5cm 3-delig, Compact en mulitfunctioneel.
» Meer informatie

8. Trixie Loopplank Auto Plastiek

Trixie Loopplank Auto Plastiek
De loopplank heeft een antisliplaag en relingen aan de zijkanten zodat jouw hond veilig in en uit kan stappen. De loopplank is inklapbaar en kan een gewicht aan tot wel 90 kilo!
» Meer informatie

9. Duvo+ Loopplank Easy step

Duvo+ Loopplank Easy step
Easy Step loopplank is een ideaal hulpmiddel om honden te assisteren bij het in- en uitstappen in een voertuig of andere hoger gelegen plaatsen. Uitermate geschikt voor oudere honden en honden met overgewicht of gewrichtsproblemen tot 5kg
» Meer informatie

10. Trixie Trap kleine honden

Trixie Trap kleine honden
Kunststof met TPR loopvlakken. Slipvaste laag op de treden. Voor binnen en buiten, bijv. om eenvoudiger op bed of sofa te kunnen klimmen of als hulp bij het in-/uitstappen in de auto.
» Meer informatie

Waarom een loopplank aanschaffen voor de hond

Het is belangrijk dat een pup leert traplopen. Afhankelijk van het ras kan dat al vanaf 12 weken. Maar is dat wel verstandig? Sommige mensen beweren dat traplopen of grote sprongen maken voor een hond niet echt goed is. Wanneer kun je de hond beter via een hondenloopplank laten lopen? De speciale hondenloopplank heeft vaak een ruw oppervlak zodat de hond voldoende grip heeft om steile hellingen te overbruggen. Ze kunnen met een hondenloopplank voor de auto zelfstandig vanaf de grond de achterbak van de auto in lopen. Dat scheelt ook enorm veel rugproblemen voor de baas van de hond. Optillen is niet meer nodig. Meestal is de hondenplank voor de auto ook nog eens in te klappen, zodat hij makkelijk in de auto meegenomen kan worden. Je kunt natuurlijk de hondenloopplank zelf maken maar zorg dan dat je ook bij deze plank deze voordelen hebt.

Mag de hond trappen lopen?

Op zich mag de hond best trappenlopen maar de hond moet wel groot genoeg zijn om de trap te kunnen nemen. Kleine hondjes kunnen dus meer moeite hebben met de trap lopen dan een grote hond. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met een speciale hondentrap. Laat de hond wel altijd rustig en beheerst de trap nemen. Ongecontroleerd en met een grote snelheid van trappen af rennen is niet verstandig. Sterker nog, dat is erg slecht voor de hond omdat door de zwaartekracht en de snelheid de kracht op de gewrichten te groot wordt. Ze kunnen dan haarscheurtjes krijgen of groeistoornissen. Leer daarom altijd de hond om rustig mogelijk en beheerst de trap op en af te laten lopen. Anderzijds is het wel goed tegen artrose, omdat gewrichten minder worden belast dan bij springen.

Springen is niet verstandig

Grote en hoge sprongen maken is nog meer een belasting voor de hond. De hond kan beter een trapje op en af dan op of vanaf een grotere hoogte springen. Door bijvoorbeeld te springen komt er ineens veel kracht op de spieren en de gewrichten van de hond te staan. Als de hond dagelijks deze sprongen moet maken is dat vaak niet verstandig en als ze ouder worden kunnen ze hier ook moeite mee krijgen. Stel dat je hond iedere dag in de auto moet springen, dan is een speciale hondenloopplank voor de auto aan te raden. Soms is de afstand die overbrugt moet worden zo groot dat het niet eens zonder hondenloopplank kan.

Een loopplank voor de hond gebruiken

Niet iedere hond weet gelijk hoe hij over de loopplank moet lopen. Sommige honden weigeren om maar een poot op de loopplank te zetten. Leg de plank in eerste instantie niet gelijk tegen iets hoogs, maar begin bijvoorbeeld met de plank aan een kant op de stoeprand. Leg er een hondensnoepje op en stimuleer de hond om via de plank het snoepje te pakken. Zorg wel altijd dat de plank stabiel ligt. Als hij ineens gaat wiebelen of kantelen dan wil de hond er nooit meer op. Probeer het eerst een aantal keren zo voordat je de hond hogere afstanden laat overbruggen.

Een loopplank kopen of een hondenloopplank zelf maken

Een loopplank voor de hond is er in allerlei soorten en maten. Ze zijn er in hout, gestoffeerde versies of van aluminium. Een kunststof loopplank is ideaal voor de boot, bij de caravan of de camper. Let ook altijd op bij het kopen van een loopplank op het belastbare gewicht. Kijk of de loopplank goed op te bergen is en ook of je hem makkelijk schoon kunt maken. Sommige planken voor de hond kun je dubbelvouwen of inklappen en als hij dan ook nog lichtgewicht is, neem je hem makkelijk mee. Als je ervoor kiest om de loopplank zelf te maken zorg dan in ieder geval voor een ondergrond met grip. Misschien vind je een hondentrap makkelijker? Ook deze trapjes zijn er in verschillende varianten. Soms ook in een lichtgewicht versie, inklapbaar en voorzien van antislip. Ze zijn er ook die in hoogte verstelbaar zijn. Het is natuurlijk wel leuk om je hond extra te verwennen.