Beste hondentuigje juni 2024

Een hondentuigje kan bij de juiste keuze een prettige vervanger zijn voor een honden halsband. Ook als je een hond hebt die nogal enthousiast is tijdens het uitlaten, kan een hondentuig tegen trekken erg effectief zijn. Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende soorten tuigjes voor honden te verkrijgen. Ben je van plan om een hondentuig te kopen? Dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Of je nu een hondentuig van leer of een hondentuig met de naam van jouw hond erop koopt, ze moeten allemaal een goede pasvorm hebben.

Laatste update: 27-10-2023
Geschreven door: Jan Besselink

Handig: Top 10Hondentuig K9Tegen trekken

1. Julius K9 Powertuig/Harnas – XXL – Zwart

Julius K9 Powertuig/Harnas - XXL - Zwart
De Julius K9 tuigen zijn de perfecte hondentuigjes vanwege de afstelling, ecologisch voering, huidvriendelijk materiaal, hoge kwaliteit gesp, glow in the dark logo en meer. Zo is de veiligheidsgordel uitgebreid op druk getest. Getest door vele hondentrainers.

» Meer informatie

2. Halti Harnass – Anti trektuigje – Medium – Zwart

Halti Harnass - Anti trektuigje - Medium - Zwart
Het unieke, gestoffeerde ontwerp controleert en stuurt de hond vanaf de borst waardoor u maximale controle over uw hond hebt. Dit ideale alternatief voor hoofdbanden helpt overenthousiaste honden te kalmeren en vereenvoudigt de training en gedragstherapie.

» Meer informatie

3. Puppia Hondentuig – L – Camouflage

Puppia Hondentuig - L - Camouflage
Het Puppia Soft Harness is een extra zacht hondentuig met verstelbare buikriem voor perfecte aanpassing aan het lichaam en gelijkmatige drukverdeling. Met airmesh voor extra comfort en een verstelbare buikriem.

» Meer informatie

4. Hunter Harnas Norweger Racing Nylon – Large – Cognac

Hunter Harnas Norweger Racing Nylon - Large - Cognac
Dit Norwegian tuig voor de hond is fijn draagbaar, zeer sterk en van zeer goede kwaliteit. Het gehele tuigje is van binnen voorzien met fleece en heeft aan de buitenkant een waterwerende laag. Het tuigje heeft tevens reflecterende lijnen en een reflecterend label waardoor de hond altijd opvalt wanneer er licht op hem of haar schijnt.

» Meer informatie

5. Beeztees Gentle Walker – Hondentuig – Zwart – L

Beeztees Gentle Walker - Hondentuig - Zwart - L
Met deze Gentle Walker kunt u de hond makkelijk corrigeren. Wanneer de hond trekt, komt er druk te staan op de lijn. Dit geeft een minder prettig gevoel op de borst en oksels waardoor de hond zal minder gaan trekken.

» Meer informatie

6. Easy Walk® Deluxe Harness – M – Blauw

Easy Walk® Deluxe Harness - M - Blauw
De Easy Walk® Deluxe Harness stopt trekken snel op een aangename manier. Het is gemakkelijk aan te passen en gemakkelijk te gebruiken. Het tuig is gevoerd en reflecterend, gemaakt van zacht nylon met een neopreen voering voor extra comfort., Er zit ook een 1.8 meter nylon riem bij.

» Meer informatie

7. Hunter Harnas Norweger Racing Nylon – Medium – Zwart

Hunter Harnas Norweger Racing Nylon - Medium - Zwart
Dit Norwegian tuig voor de hond is prettig draagbaar, zeer sterk en van zeer goede kwaliteit. Het gehele tuigje is van binnen bekleed met fleece en heeft aan de buitenkant een waterwerende laag. Het tuigje heeft tevens reflecterende lijnen en een reflecterend label waardoor de hond altijd opvalt wanneer er licht op hem of haar schijnt.

» Meer informatie

8. Nobby Norwegian Tuig – S/M – Rood

Nobby Norwegian Tuig - S/M - Rood
Dit Norwegian Tuig van Nobby is door de neopreen gevulde borst, nek en schouder zacht voor de huid en heeft een optimaal draagcomfort. De metalen delen op het tuig hebben de kleur van mat zilver. Het tuig is waterdicht en de buikriem is eenvoudig verstelbaar van 38 tot 50 cm. Door de handgreep op het harnas is het tuigje gemakkelijk te hanteren.

» Meer informatie

9. Julius K9 IDC Powertuig/Harnas – M – Camouflage

Julius K9 IDC Powertuig/Harnas - M - Camouflage
De Julius K9 tuigen zijn de perfecte hondentuigjes vanwege de afstelling, ecologisch voering, huidvriendelijk materiaal, hoge kwaliteit gesp, glow in the dark logo en meer. Zo is de veiligheidsgordel uitgebreid op druk getest. Getest door vele hondentrainers.

» Meer informatie

10. Julius K9 IDC Powertuig/Harnas – Blauw

Julius K9 IDC Powertuig/Harnas - Blauw
Innovatief, sportieve uitstraling en een dynamisch design. Ergonomische perfectie, verstelbare lijnen. Gehard bevestiging gesp voor veiligheid en comfort. Banden optimaal getest. Lichtgevende vervangbare labels. Getest door erkende en gerespecteerde hondentrainers

» Meer informatie

Zeker een hondentuig voor een pup moet veilig zijn en comfortabel zitten. Op deze manier maakt de jonge hond op een fijne manier kennis met het dragen van een tuig. Een hondentuig voor een pup is meestal voorzien van een zachte fleece voering zodat deze prettig aanvoelt op de dunne huid van het hondje. Voor volwassen honden is een hondentuig van leer een goede optie. Deze lederen tuigen hebben wel meer onderhoud nodig dan harnassen van nylon of gestikt materiaal, en moeten regelmatig ingevet worden met een voedende leder balsem.

Hondentuig K9 aanschaffen. Voor welke soort hond is dit geschikt?

Tuigen van Julius K9 kenmerken zich door een stoer uiterlijk en een robuuste vormgeving. Het is misschien wel daarom dat een hondentuig K9 zoveel wordt gebruikt voor werkhonden en honden die een politietraining volgen. Deze harnassen zijn voorzien van een afneembaar zijstuk welke kan worden voorzien van bijvoorbeeld de naam van de hond.Ook voor hulphonden worden deze Julius K9 harnassen veel gebruikt omdat ze kunnen worden geborduurd met een tekst als “Ik ben aan het werk”.

Voor deze tuigen kun je tevens een los borststuk bestellen, zodat de hond door middel van een autogordel veilig te vervoeren is. Om een goede pasvorm te kunnen garanderen is dit tuig verstelbaar op de buik én op de borst. Wil je graag een hondentuig met naam of een hondentuig voor de auto? Ook daarvoor zijn deze harnassen geschikt.

Hondentuig tegen trekken. Waar moet ik op letten?

Er is niets zo vervelend dan dat je hond jouw uitlaat, in plaats van andersom. Met een hondentuig tegen trekken kun je voorkomen dat je een stuk controle over de hond verliest, en wordt uitlaten weer leuk. Er zijn verschillende soorten anti-trek tuigen die je kan kopen. Een U-lead tuig brengt onbalans teweeg bij de hond zodra deze trekt aan de lijn. Ook stimuleert dit U-lead hondentuigje gewenst gedrag van de hond, doordat er redelijk veel momenten van beloning zijn.

Ben je opzoek naar een vriendelijk anti-trek hondentuig? Dit harnas is leverbaar in veel verschillende maten en corrigeert het trekken aan de riem zonder pijn. Het Halti-Harness is tevens een harnas dat het trekken van de hond tegengaat. Anders dan bij de U-lead, heeft dit tuig ook een riem over de rug. Dit is vooral voor zeer sterke honden een uitkomst doordat de hondenriem op twee plaatsen kan worden bevestigd. De hond op een vriendelijke manier corrigeren tijdens het trekken aan de lijn kan ook met het Easy Walk Harness. De werking van dit tuig komt overeen met de U-lead, echter is dit harnas voorzien van bredere banden.

De correctie door middel van dit Easy Walk Harness wordt uitgevoerd middels een aansnoerende werking op de borst van de hond. Als er een trekbeweging plaatsvindt, wordt de hond op deze gecorrigeerd op ongewenst gedrag. Deze harnassen zijn niet geschikt als hondentuig voor in de auto. Hiervoor is een tuig met een brede borstriem aan te raden, zodat de hond de bewegingen in de auto beter op kan vangen.