Beste hondenspeelgoed februari 2024

Honden zijn energiek, nieuwsgierig en actief. Ze hebben het nodig om veel te spelen. Doen ze dit niet, dan kunnen ze zowel fysieke als mentale energie slecht kwijt. Dit kan op den duur leiden tot probleemgedrag. Met verschillende speeltjes kan de hond worden beziggehouden en bovendien getraind worden.

Laatste update: 27-10-2023
Geschreven door: Jan Besselink

Handig: Top 10 | Intelligentie | Sterk | Apporteren | Spelen & belonen

Top 10 honden speeltjes 2022

1. Kong Snugga Wubba

67865_pla_kong_snugga_wubba_l_lila_hs02_5Veelzijdig herdershonden speelgoed in beproefde Kong-kwaliteit voor afwisselend en zachtjes spelen, met knus fleece overtrokken! Voor de echte speelgoedverslinders.

» Meer informatie

2. Kong Tennisballen met Pieper

33668_33765_kong_tennisball_mit_quietschie_hs_03_3Sportief hondenspeeltje van Kong met pieper van stevig tennismateriaal, zacht voor de hondentanden.

» Meer informatie

3. Aikiou Voerbak en Braingame

61797_pla_aikiou_fressnapf_und_braingame_hs_01_2Voerbak en intelligentespeeltje in poten-design, met 14 verstopplekken voor langzamer en gevarieerder eten – geschikt voor kleine en grote honden en huisdieren.

» Meer informatie

4. Hunter Hondenspeelgoed Snack Bottle

21967_PLA_Hunter_Hundespielzeug_Snack_Bottle_2Biedt uw hond een afwisselende bezigheid. Het hondenspeelgoed Snack Bottle wordt gewoon met de lievelingssnack van uw hond gevuld.

» Meer informatie

5. Outdoor Trixie Agility Wip

55447_PLA_Trixie_Wippe_Trixie_Agility_1_Stueck__wasserbasierte_Loesung__5Agility schept een band tussen hond en baasje. Met de Trixie Agility Wip wordt uw hond op de proef gesteld om zijn evenwicht te bewaren.

» Meer informatie

6. Trixie Hondenspeelgoed Dog Activity Poker Box

25844_PLA_Trixie_Dog_Activity_Poker_Box_Hundespielzeug_31_x_10_x_31_cm_2Intelligentie-hondenspeelgoed voor de geestelijke training van alle honden – vier boxen, die allemaal op een ander manier geopend moeten worden, ideale bezigheid voor gevorderde honden.

» Meer informatie

7.Trixie Dog Activity Disc

27423_PLA_Trixie_Dog_Activity_Disc_Durchmesser_23_cm_2Hondenfrisbee Dog Activity Disc – mede ontwikkeld door Karin Actun wereldkampioene in “Disc Dogging“! Voor honden van elke grootte en leeftijd – incl. Disc Dogging Oefeningenboekje, Grootte: Ø 23 cm.

» Meer informatie

8.Hunter Hondenbot “Toothcleaner”

19325_PLA_Hunter_Toothcleaner_M_L_1Het bot “Toothcleaner” is van gummi en verzorgt het gebit van je hond, kleur: oranje/grijs.

» Meer informatie

9. KONG Scrunch Knots Vos

66026_kong_scrunch_knots_fuchs_7Animerend hondenspeeltje met verwerkt knoopkoord, zeer donzige vacht, rekbare zijkanten voor realistische bewegingen, robuust verwerkt met weinig vulling, met squeaker in de kop.

» Meer informatie

10. Waterspeeltje Flyer

60607_schwimmspielzeug_flyer_5Drijvend waterspeeltje met sterk neopreen, zacht en waterafstotend, sneldrogend, vormvast design, ideaal om te gooien en apporteren; kleur: oranje/zwart. Afmetingen: L 20 x B 20 x H 5 cm.

» Meer informatie

Denkspelletjes voor honden

Erg populair is speelgoed waarvoor de hond goed moet nadenken. Vanwege de nieuwsgierige aard van de hond, is dit speelgoed uitermate geschikt voor herdershonden. Bij de meeste speeltjes in deze categorie moet de hond een specifieke handeling of serie handelingen uitvoeren om een beloning te ontvangen in de vorm van een hondenkoekje. Neem bijvoorbeeld de iQuties Bone Slots hondenpuzzel. Niet alleen prikkelt dit type speelgoed de hond cognitief, ook kan de hond zichzelf hiermee een tijd bezighouden. Zo wordt de hond ook intelligenter.

iQuties Bone Slots – Hondenpuzzel – 33 x 45 x 3 cm

9200000010751835Het is de vorm van een bot iQuties Bone slots honden puzzel is een leuke en uitdagende manier voor je herdershond om aan zijn snacks te komen. Het is speciaal ontwerpen voor intelligentie stimulatie en training. Met totaal tien plekken om om de snacks te verschuiven en zes bewegende onderdelen wordt je herdershond niet alleen beloond, maar ook uitgedaagd.

» Meer informatie

Sterk hondenspeelgoed

Voor sterk hondenspeelgoed kan er het beste gekeken worden naar het merk Kong. Zij zijn gespecialiseerd in speelgoed dat (bijna) niet stuk te krijgen is. Natuurlijk weten we dat herdershonden deze uitdaging maar al te graag aangaan, want die krijgen uiteindelijk alles wel kapot haha!

Kong Kauwbot Hondenspeelgoed

kongKong speeltjes worden vandaag de dag veel gebruikt voor grotere, sterke honden en wordt aanbevolen door dierenartsen, therapeuten en trainers. Dit omdat het een zeer geschikt kauwspeeltje is voor de hond door zijn vorm en volgens de makers, ‘onverwoestbaarheid’.

» Meer informatie

Apporteer speelgoed hond

Het klassieke spelletje dat je kan spelen met de hond is apporteren. De ene hond vindt dit leuker dan de andere hond. Over het algemeen halen herdershonden veel plezier uit apporteren, omdat ze erg baas-gericht zijn en daarom graag een taak (apporteren) voor de baas uitvoeren. Sommige honden apporteren uit zichzelf, andere honden moet het aangeleerd worden.

Dit kan gedaan worden door de hond te belonen wanneer het speeltje terug wordt gebracht. Het is belangrijk om hierin streng te zijn, omdat veel honden in hun enthousiasme het speeltje een paar meter voor de baas al laten vallen en weer weg willen rennen. Beloon de hond alleen wanneer het speeltje goed wordt teruggebracht. De perfecte tool hiervoor is de populaire tennisbalwerper, die bijvoorbeeld ideaal is voor op het strand.

herdershond-speeltjes-tennisbal

Spelen en belonen

Bij het trainen van gehoorzaamheid is het belonen van goed gedrag een belangrijk onderdeel. Belonen kan gedaan worden met een hondenkoekje, maar ook door de hond kort te laten spelen met een speeltje. Je kunt zo langer doortrainen, zonder dat de hond een overmatige hoeveelheid voer binnenkrijgt. Belangrijk is dat het speeltje exclusief voor het belonen wordt gebruikt, zodat het door de herdershond duidelijk geassocieerd wordt met goed gedrag.

Top webshops: Zooplus.nl | Webshopvoorhonden.nl | Huisdierzaak.nl | Bol.com