Beste anti blafband juni 2024

Welke typen banden bestaan er, hoe werken ze en waarom kun je beter een alternatieve methode overwegen in plaats van een antiblafband te kopen?

Top 5 blafbanden

De Oliva Pets® Anti Blafband Pro is een trainingshulpmiddel voor honden, ontworpen om blaffen op een diervriendelijke manier te verminderen. Het apparaat wordt geleverd met een afstandsbediening en een reeks functies.

Voordelen:

 1. Verstelbaar en Duurzaam: Gemaakt van hoogwaardig nylon, is de band scheurbestendig en verstelbaar, geschikt voor honden van 3 tot 60 kilo​​.
 2. Waterbestendig: De band is waterdicht, waardoor het veilig is voor gebruik tijdens zwemmen of wandelingen in de regen​​.
 3. Diervriendelijke Correctie: De band gebruikt geen schokken, maar biedt drie opties voor correctie: pieptoon, normale vibratie, en sterkere vibratie​​.
 4. Effectieve Afstandsbediening: De afstandsbediening heeft een bereik tot 500 meter en is voorzien van een veiligheidsvergrendeling om onbedoelde signalen te voorkomen. Het kan op twee kanalen werken, waardoor twee honden tegelijkertijd getraind kunnen worden​​.
 5. Tevredenheidsgarantie: Er is een 30-dagen tevredenheidsgarantie, waarbij je het product kunt retourneren en je geld terugkrijgt als je niet tevreden bent​​.

Nadelen:

 1. Training Vereist: Effectief gebruik van de band vereist consistentie en een juiste trainingstechniek. Dit kan voor sommige eigenaren een uitdaging zijn.
 2. Mogelijke Ongevoeligheid: Sommige honden kunnen ongevoelig worden voor de correcties als ze te vaak worden gebruikt.
 3. Afhankelijkheid van Technologie: De afhankelijkheid van een batterij en elektronica betekent dat de band mogelijk niet werkt als de batterij leeg is of als er technische problemen zijn.

Het Vulpes Goods® Ultrasone Anti Blaf Apparaat is een veelzijdig hulpmiddel om honden te trainen om minder te blaffen, gebruikmakend van ultrasoon geluid. Hier zijn enkele van de belangrijkste kenmerken, voordelen en nadelen:

Voordelen:

 1. Veelzijdige Correctiemethoden: Biedt opties zoals een pieptoon, normaal ultrasoon geluid, en sterk ultrasoon geluid gecombineerd met flitslichten voor effectieve correctie​​.
 2. Aanpasbaar: Bevat 8 intensiteitsniveaus en 6 verschillende standen, waardoor het geschikt is voor bijna elke hond​​.
 3. Gebruiksvriendelijk: De pen is eenvoudig te bedienen met knoppen voor de verschillende geluidsmodi en is waterbestendig voor gebruik in alle weersomstandigheden​​.
 4. Extra Functionaliteiten: Inclusief een zaklampfunctie voor gebruik in het donker​​.
 5. Lange Batterijduur: Het apparaat heeft een duurzame batterij die tot 60 dagen meegaat op een volle lading​​.
 6. Inclusief Informatief E-book: Voor extra tips en tricks bij het gebruik​​.
 7. 30 Dagen Retourgarantie: Voor klanttevredenheid​​.

Nadelen:

 1. Afhankelijkheid van Gebruiker: De effectiviteit is afhankelijk van correct en consistent gebruik door de eigenaar.
 2. Mogelijke Gewenning: Honden kunnen gewend raken aan het geluid, waardoor het minder effectief wordt.
 3. Beperkt Bereik: Hoewel het apparaat tot 10 meter effectief kan zijn, kan dit beperkt zijn in open ruimtes of bij sterke afleidingen.

De Vulpes Goods® Anti Blafband MAX is een diervriendelijk trainingsmiddel voor honden, bedoeld om overmatig geblaf te verminderen zonder het gebruik van elektrische schokken. Hier zijn enkele van de belangrijkste kenmerken, voordelen en nadelen:

Voordelen:

 1. Diervriendelijke Correctie: De band gebruikt natuurlijke vibraties en pieptonen in plaats van schokken om blaffen te corrigeren​​.
 2. Aanpasbaar: Met 5 vibratieniveaus, 5 pieptoonhoogtes en 7 gevoeligheidsniveaus, kan de band worden aangepast aan de behoeften van de hond​​.
 3. Waterbestendig en Duurzaam: De band is waterdicht en oplaadbaar, met een batterijduur van maximaal 14 dagen​​.
 4. Licht en Comfortabel: Weegt minder dan 60 gram en wordt geleverd met comfortabele rubbertjes​​.
 5. Inclusief Extra’s: Bij aankoop ontvang je een informatief E-book en drie extra kleurrijke halsbanden​​.
 6. 30 Dagen Retourgarantie: Biedt een tevredenheidsgarantie met de mogelijkheid tot retourneren binnen 30 dagen​​.

Nadelen:

 1. Vereist Consistente Training: Net als bij elk trainingsmiddel, vereist het effectief gebruik van de band consistentie en juiste training.
 2. Mogelijke Gewenning: Sommige honden kunnen wennen aan de vibraties en pieptonen, waardoor de effectiviteit afneemt.
 3. Niet Universeel Effectief: Hoewel de band aanpasbaar is, reageert niet elke hond op dezelfde manier, en sommige honden kunnen ongevoelig zijn voor de correcties.

De Vulpes Goods® Anti Blafband Pro met afstandsbediening is een veelzijdige trainingshalsband voor honden, bedoeld om ongewenst geblaf en gedrag te corrigeren. Deze halsband is ontwikkeld met professionele hondentrainers en biedt een diervriendelijke manier om honden te trainen.

Voordelen:

 1. Diverse Correctiemethoden: Drie verschillende correctiemogelijkheden (pieptoon/audio, normale vibratie, sterke vibratie), elk met 8 intensiteitsniveaus, bieden flexibiliteit in training​​.
 2. Diervriendelijk Ontwerp: Geen schokken; corrigeert met geluid en vibraties op een humane manier​​.
 3. Waterbestendig en Oplaadbaar: Geschikt voor alle weersomstandigheden en eenvoudig oplaadbaar met een duurzame batterij​​.
 4. Effectief Bereik: Werkt tot op afstanden van 300 tot 600 meter, ideaal voor buitentraining​​.
 5. Extra’s Inbegrepen: Wordt geleverd met een informatief E-book en een USB-oplaadkabel​​.
 6. Klanttevredenheid: Vulpes Goods® benadrukt hun toewijding aan klanttevredenheid en klantenservice​​.

Nadelen:

 1. Training Vereist: Effectief gebruik vereist consistente training en correcte toepassing van de band.
 2. Mogelijke Gewenning: Honden kunnen gewend raken aan de correcties, waardoor de effectiviteit kan afnemen.
 3. Afhankelijkheid van Technologie: Aangezien het apparaat elektronisch is, bestaat er een risico op falen of batterijproblemen.

De Strex Anti Blafband voor honden is ontworpen als een diervriendelijke oplossing om overmatig blaffen bij honden tegen te gaan. De belangrijkste kenmerken, voordelen en nadelen zijn als volgt:

Voordelen:

 1. Diervriendelijke Correctie: Gebruikt geluid en vibratie in plaats van schokken om blaffen te corrigeren, wat een humane benadering is​​.
 2. Gevoeligheidsniveaus: Beschikt over 7 gevoeligheidsniveaus om blafgeluiden te detecteren, waardoor het apparaat aanpasbaar is aan verschillende honden​​.
 3. Waterdicht en Batterij-aangedreven: De halsband is waterdicht en werkt op batterijen, wat handig is voor gebruik in verschillende omgevingen​​.
 4. Lichtgewicht en Comfortabel: Gemaakt van comfortabele, antiallergische materialen en weegt slechts 60 gram​​.

Nadelen:

 1. Training Vereist: Effectief gebruik vereist consistente training en correcte toepassing van de band.
 2. Mogelijke Gewenning: Honden kunnen gewend raken aan de correcties, waardoor de effectiviteit kan afnemen.
 3. Batterijafhankelijk: Aangezien de band op batterijen werkt, kan het nodig zijn deze regelmatig te vervangen.

Verschillende soorten anti blafbanden

Voor hondeneigenaren, maar ook voor hun buren, kan het erg hinderlijk zijn wanneer hondengeblaf aan blijft houden. Misschien blaft een hond, omdat hij overdreven waaks is, maar vaak kopen baasjes een antiblafband, omdat de hond blaft wanneer hij alleen gelaten wordt. Vooral de blafband voor de kleine hond is populair, omdat kleine hondjes vaak de neiging hebben langdurig te keffen. Toch heeft een antiblafband meer voor- dan nadelen. Een anti blafband straft de hond, wanneer hij blaft. Er zijn verschillende blafbanden voor de hond op de markt en ze zijn er in allerlei maten. Of je nu een blafband voor een kleine hond of een grote hond wilt aanschaffen, er zijn vier types die je in de schappen tegenkomt.

Ultrasoon geluid

Zo is er bijvoorbeeld een type dat ultrasoon geluid produceert om hondengeblaf tegen te gaan. Zodra de hond blaft, zal de band een geluid laten horen dat voor ons niet te horen is. De hond zal de hoge toon echter wel horen en hoogstwaarschijnlijk als zeer onprettig ervaren en er misschien zelfs bang van worden. De meeste honden wennen aan dit geluid en zullen met behulp van deze band dus niet stoppen met blaffen. Als je meerdere honden in huis hebt, zullen de andere roedelleden bovendien ook last ondervinden van het geluid. Niet echt eerlijk dus.

Vibratie

Er bestaan ook antiblafbanden die op basis van trillingen werken. Zodra de hond blaft, vibreert de blafband van de hond. Hier zullen de meeste honden van schrikken, maar net als met ultrasoon geluid het geval is, zullen honden hier snel genoeg aan wennen, waardoor het gewenste resultaat niet bereikt wordt.

Sprayen

Het derde type werkt op basis van sprayen. De hond wordt besproeit, vaak met een geurtje, wanneer hij blaft. Dit zullen de meeste honden naar vinden, waardoor het blaffen stopt.

Stroomschokken

De meeste blafbanden op de markt werken met behulp van stroomschokken. De hond krijgt een schok zodra hij blaft. Deze zogenaamde impulsen worden door fabrikanten vaak als licht bestempeld, maar onderzoekers hebben aangetoond dat een hond veel stress ondervindt van deze stroombanden.

Training en gedragstherapie bieden de oplossing

Of een antiblafband je hond nu laat stoppen met blaffen of niet, het eigenlijke probleem wordt er niet mee opgelost. Stel dat je hond blaft, omdat hij verlatingsangst heeft. Een blafband zorgt er misschien voor dat je viervoeter stopt met blaffen, maar het neemt zijn angst niet weg. Sterker nog, zijn stress zal toenemen en dat wenst niemand zijn hond toch toe?

Daarom is het beter het achterliggende probleem aan te pakken. Indien je hond verlatingsangst heeft, kan het nuttig zijn het alleen laten van je hond langzaam op te bouwen om zo zijn stress te reduceren. Dit kost je misschien wat meer tijd, maar je hond zal het zeker waarderen.

Bovendien zal extra training en tijd met je hond doorbrengen je een betere band opleveren met je viervoeter. Het is dus eigenlijk een win-win. Is de angst van je hond diep geworteld en kun je wel wat hulp gebruiken bij de gedragstraining? Neem dan een kynologisch gedragstherapeut bij de arm om je te helpen het probleem op te lossen.

Stroombanden moeten verboden worden?

Omdat stroomstoten pijn en stress veroorzaken bij een hond is het sowieso maar de vraag hoelang het nog legaal is om stroombanden voor honden te gebruiken. Volgens de Wet Dieren mag een dier geen pijn toegebracht worden, tenzij het een redelijk doel tot stand moet brengen en dit doel is niet te behalen op een andere wijze. Het afleren van blaffen is echter wel op een andere manier te bereiken: met geduld en training. Daarom is het Ministerie van Economische Zaken druk bezig om het gebruik van stroombanden voor honden te verbieden.

Veelgestelde vragen over anti blafbanden

Heb je een vragen over blafbanden? Wij hebben het antwoord!

Zijn blafbanden veilig en diervriendelijk?

Ja, moderne blafbanden zijn ontworpen om veilig en diervriendelijk te zijn. Ze gebruiken methoden zoals vibratie, geluid of ultrasoon geluid om ongewenst blaffen te corrigeren, zonder schade toe te brengen aan je hond. Het is wel belangrijk om de blafband correct te gebruiken en te zorgen dat deze goed past.

Hoe effectief zijn blafbanden in het trainen van honden?

Blafbanden kunnen effectief zijn, maar hun succes hangt af van consistent gebruik en combinatie met algemene gehoorzaamheidstraining. Ze zijn het meest effectief als onderdeel van een breder trainingsprogramma, waarbij je ook andere methoden gebruikt om gewenst gedrag aan te moedigen.

Kunnen blafbanden gedragsproblemen veroorzaken?

Als ze niet correct worden gebruikt, kunnen blafbanden stress of angst bij honden veroorzaken, wat kan leiden tot andere gedragsproblemen. Het is cruciaal om de blafband geleidelijk en in combinatie met positieve versterkingstechnieken te introduceren. Raadpleeg altijd een professionele hondentrainer bij twijfel over het gebruik van dergelijke apparaten.