Beste hondenhok juni 2024

Een hond die vaak buiten is en daar ook slaapt heeft zeker een hondenhok buiten nodig. Uiteraard om hem of haar te beschermen tegen regen, wind en zon maar bovendien om een eigen plekje te hebben. Als hondenbezitter weet jij natuurlijk allang dat jouw hond of honden meestal op dezelfde plek liggen. Het liefst zo dicht mogelijk bij jou in de buurt maar als dat geen optie is, bijvoorbeeld omdat ze aan bewaking doen, dan toch meestal op hun eigen vaste stekje. Heb jij nog geen goed hondenhok of wil je binnenkort een nieuwe gaan aanschaffen? Let dan bij de aankoop op de volgende belangrijke punten!

Laatste update: 27-10-2023
Geschreven door: Jan Besselink

Handig: Top 10Hondenhok binnenHondenhok buitenWaterdichtKunststof vs hout

1. Hondenhok Multiren 3 zonder gaasdak – 205x105x180 cm

Hondenhok Multiren 3 zonder gaasdak - 205x105x180 cm
Deze zwart gecoate hondenren is werkelijk onverwoestbaar. Het opbouwen is snel en gemakkelijk gedaan met de bijgeleverde montageklemmen. De afbeelding spreekt voor zich, zeer hoge kwaliteit ren.

» Meer informatie

2. Hondenhok met trapje en balkon 64x54x53 cm

Hondenhok met trapje en balkon
Dit hondenhok is gemaakt van hout en bevat een trapje naar het balkon,. Het heeft houten vloeren en heeft een bruine kleur.

» Meer informatie

3. Hondenhok Boris – 113x75x89 cm

Hondenhok Boris - 113x75x89 cm
Dit weerbestendige hondenhok is zeer stevig. Bitumen dak waardoor het geen probleem is om buiten te laten. Hout is zeer goed behandeld voor een lange levensduur. Het hondenhok is snel en gemakkelijk in elkaar te zetten.

» Meer informatie

4. Hondenhok Private 4 afmeting 96x112x104 cm

Hondenhok Private 4 afmeting 96x112x104 cm
Hondenhok Private 4 is een hoog kwalitatief hondenhok met een mooi punt dak en een deur die is af te sluiten. Dit hondenhok is geschikt voor herdershonden en andere grote honden.

» Meer informatie

5. Trixie Hondenhok Natura 100x90x80 cm

Trixie Hondenhok Natura 100x90x80 cm
Dit hondenhok is zeer robust en geschikt als buiten verblijf voor je hond. Het hok is van hoge kwaliteit en mooi afgewerkt. Het hok is voorzien van een terrasje en een zwaar bitumen dak waardoor het waterdicht is. Gaat zeer lang mee.

» Meer informatie

6. Karlie Hok hondenhok Classic Flat 104x72x68 cm

Karlie Hok hondenhok Classic Flat 104x72x68 cm
Het dak van het hok kan geopend worden op 90 graden. Het hout van het hok is weer- en wintervast. De wanddikte bedraagt 1,2 cm. Het hok is gemakkelijk schoon te maken en eenvoudig te monteren met een paar schroeven. Ruimte tot de grond: 8,2cm Wanddikte: 1,2 cm.

» Meer informatie

7. TRIXIE Binnenkennel King Of Dogs zwart 59x54x70 cm

TRIXIE Binnenkennel King Of Dogs zwart 59x54x70 cm
Ideaal ‘hondenhok’ voor binnen. Veilig en comfortable plek voor je hond om uit te rusten. De kennel kan snel in-of uit elkaar worden gehaald waardoor hij uitermate geschikt is voor op reis of bij bijvoorbeeld een hondenshow.

» Meer informatie

8. Hondenhok Wooff Large 130x118x108cm

Hondenhok Wooff Large 130x118x108cm
Dit exclusieve hondenhok heeft een mooie veranda en zorgt voor optimale beschutting. Geschikt voor kleine tot middelgrote honden. De deuropening van het hok is ruim zodat de hond makkelijk naar binnen kan. Dit hok leent zich uitstekent om in een hondenkennel te plaatsen. Bevat extra dik hout.

» Meer informatie

9. Dierenverblijf hondenhok multihouse 130x92x92 cm

Dierenverblijf hondenhok multihouse 1
Dit kwalitatieve hondenhok is gemaakt uit sierlijke halfronde 19 mm dikke regels die zijn geïmpregneerd tegen houtrot. De opening is voorzien van een anti- bijtrand, wat schade aan het hok voorkomt. De vloer is voorzien van fundamentsbalkjes, zodat je hond niet direct op de koude ondergrond ligt.

» Meer informatie

10. Kerbl Hondenhok 4 jaargetijden

Kerbl Hondenhok 4 jaargetijden
Dit hondenhok heeft geisoleerde wanden voor koude en warme dagen, heeft een weerbestendige uitvoerig met een gordijn wat binnenregen voorkomt. Verstelbare voeten om het hok waterpas te krijgen. Bitumen dak en eenvoudig te monteren.

» Meer informatie

Hondenhok binnen

Bij de aanschaf van het juiste hok is het belangrijk om te weten waarvoor jouw herdershond hem gaat gebruiken. Komt het hondenhok binnen in jouw woning te staan omdat jouw viervoeter echt deel uit maakt van je gezin en in huis slaapt? Dan wil je natuurlijk wel een hok dat past bij het interieur. Bovendien is het dan prettig als het hok ook een leuk kleurtje heeft. In onze webshop hebben we kunststof hondenhokken maar ook houten hondenhokken te koop in verschillende leuke kleuren en modellen.

Hondenhok buiten

Is jouw hond een waakhond of een buitenhond en slaapt het teefje of de reu regelmatig buiten? Dan moet het hondenhok rondom geisoleerd zijn en is een tochtvrije slaapruimte een must. De meeste buitenhokken zijn al voorzien van een tochtschot maar is dit niet het geval of weet je het niet zeker? Stuur ons dan rustig even een mailtje hierover. Wij beantwoorden alle vragen snel en persoonlijk.

Waterdicht en hoog

Bij het kopen van het nieuwe huisje voor jouw herdershond is het belangrijk dat het dak waterdicht is en minstens aan één kant een stuk uitsteekt. Dit is om inregenen te voorkomen. Als je een hondenhok geisoleerd aanschaft om het buiten te plaatsen, moet het hok ongeveer 10 centimeter boven de grond staan. Daarom kunt je het beste een hok kiezen dat op pootjes staat. Dit is om te voorkomen dat kou van de grond of grondwater in het hok trekt en de slaapplaats van de hond koud of vochtig word.

Wat is beter, een kunststof hondenhok of houten hondenhok?

Kunststof hondenhokken zijn niet per definitie beter of slechter dan houten hondenhokken. Meestal zijn de moderne en betere hokken trouwens vervaardigd met een combinatie van beide materialen. Bijvoorbeeld het dak van kunststof en het hok zelf van hout. Ook zijn de pootjes of blokjes waar het hok op staat meestal van plastic. Waar je op moet letten is dat het houten gedeelte is geïmpregneerd met beits. Dit is van namelijk belang voor de duurzaamheid.

Afmetingen voor een goed passend hondenhok

De maat van het hok is ook een belangrijk punt. De hond moet wel in het hondenhok binnen rechtop kunnen staan maar vooral ook gestrekt kunnen liggen. Dan is het ook fijn als er een beetje extra vloeroppervlak is voor het plaatsen van een drink- of etensbak en een paar speeltjes. Al te groot is beslist niet goed ook al zou je dat misschien wel denken. Het is voor de hond namelijk moeilijk om warm te blijven als het hok veel te ruim is. Bij onze kwaliteitshokken staan altijd de binnen en buitenformaten duidelijk vermeld.

Honden zijn gewoontedieren en hebben behoefte aan regelmaat, voldoende beweging en bezigheden. Maar alle honden hebben ook op zijn tijd rust nodig en een mooi eigen hondenhok draagt daar positief aan bij.