Beste vetbed hond juni 2024

Als hondeneigenaar kun je eigenlijk niet zonder een vetbed. Deze kleden houden je hond warm en comfortabel en ze creëren een plek waar je hond heerlijk uit kan rusten. Je kunt ze neerleggen waar je maar wilt. Als je hond het niet eens is met de locatie van het vetbed, heb je grote kans dat hij het kleed toch wel verplaatst. Wil jij ook een vetbed kopen voor je hond? Hier vind je alles wat je moet weten over dit product.

Laatste update: 27-10-2023
Geschreven door: Jan Besselink

Top 10 Vetbed voor honden


Wat is een vetbed?

Als we het over een vetbed hebben, praten we over een geweven kleed, waarvan de structuur doet denken aan een wollen vacht. Dit is een van de redenen dat ze zo populair zijn: ze zijn heerlijk zacht en honden liggen er dan ook graag op. Vetbedden voor honden zijn vochtabsorberend en makkelijk uit te wassen, meestal op maximaal 60 graden. Aangezien het kleed af en toe in de was zal moeten, kiezen veel hondeneigenaren ervoor om meer dan één vetbed aan te schaffen of ze kopen een vetbed voor de hond op rol en knippen deze zelf tot meerdere kleden van gewenst formaat. Zo heeft je hond altijd een plaats om te liggen, ook wanneer de wasmachine draait.

Waarom een vetbed kopen?

Waarom zou je een vetbed in huis moeten halen? De eerste reden is duidelijk: honden houden van vetbedden. Hoewel de meeste honden op hete zomerdagen nog steeds de koude keukenvloer prefereren, zullen ze over het algemeen hun vetbed opzoeken wanneer ze toe zijn aan een dutje. Het kleed is warm, zacht en comfortabel. Het tweede voordeel is dat het kleed anti-allergeen is. Het is daarom dus geschikt voor vrijwel iedere hond. Heb je een naakthond in huis? Dan mag een vetbed zeker niet in je woning ontbreken. Naakthonden hebben zweetklieren en zullen dus blij zijn met een warm bed, dat vocht en dus ook zweet absorbeert. Ook honden die incontinent zijn hebben baat bij een vetbed. Na een ongelukje kan je hond doorslapen zonder dat hij in een natte plek ligt. Zodra het kleed vies is geworden kun jij het bovendien makkelijk wassen. Vetbedden kunnen zelfs in de droger! Heb je een onstuimige pup in huis? Dan kan een vetbed voor de hond met antislip goed van pas komen. De vetbed hond antislip zal minder snel verschuiven, wanneer je hond eroverheen dendert.

Wat is de beste plaats voor een vetbed?

Een vetbed is wat je hond betreft waarschijnlijk welkom in elke hoek van het huis. Hoe meer, hoe beter. Je wilt natuurlijk wel dat het praktisch blijft. Veel mensen leggen een of meerdere vetbedden in de bench. Hier zijn de kleden uitermate geschikt voor, dankzij hun isolerende functie. De metalen bodem van de bench is glad en koud, geen fijne plek om op te liggen dus. Met een vetbed wordt het echter een knusse comfortabele plek, zelfs voor je puppy. Ook in de hondenmand zijn vetbedden welkom. Om ligplekken op ellebogen en hielen te voorkomen, wil je natuurlijk dat hij zo zacht mogelijk ligt op zijn meest gebruikte slaapplaats. Met een vetbed kun je daarom nooit verkeerd gaan. Als je een extra vetbed hebt, of een vetbed voor je hond op rol, kun je een lap dubbelvouwen en over de opstaande rand van de mand hangen. Sommige honden vinden het fijn om hun kop hierop te laten rusten.

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om het vetbed gewoon op de vloer te laten liggen om je hond een fijne ligplaats in de kamer te bieden. Dit kan echter niet de enige slaapplaats voor je hond zijn. Houd er rekening mee dat een hond eigenlijk altijd wel een dik kussen, een mand of een bench nodig heeft, zodat hij een plaats heeft om zich terug te kunnen trekken. Op deze manier is hij ook beschermd tegen tocht, waardoor hij net iets warmer ligt. Houd er ook rekening mee dat je de vetbedden enkel op plaatsen neerlegt waar je wilt dat je hond kan uitrusten. Het moet jou niet in de weg liggen en daarnaast moet het een rustige plaats zijn waar je hond niet continu gestoord wordt.

Bekijk nu de top 10 van deze pagina voor het beste vetbed voor je hond. Je kunt ze ook kopen bij de Action en Welkoop. Deze zijn vaak goedkoop en soms in de aanbieding. Let wel op de kwaliteit, die kan dan iets minder zijn. De kleuren die ze daar verkopen zijn:

  • zwart
  • beige
  • bruin
  • roze

Tot slot kun je ook nog kijken naar onze aanbevolen hondenmanden. Soms kan het namelijk zijn dat je hond het vetbed opeet, wat niet gebeurt als je een mand neemt. Een vetbed wordt ook vaak geassocieerd met een hondendeken, maar dat is wezenlijk wel iets anders.