Beste vlooienband hond maart 2024

Bijna elke hondeneigenaar krijgt er wel eens mee te maken: vlooien. Deze irritante kleine beestjes kunnen ontzettend veel jeuk veroorzaken bij jouw trouwe viervoeter. Gelukkig zijn er goede manieren om van vlooien af te komen.

Laatste update: 27-10-2023
Geschreven door: Jan Besselink

Handig: Top 10Wat is het?Check of je hond vlooien heeftWelke vlooienband?

Top 10 vlooienbanden hond 2022

1. Honden vlooienband 8 maanden bescherming

1. Honden vlooienband 8 maanden beschermingVlooien en teken zijn niet alleen erg vervelend of pijnlijk voor je hond, ze kunnen ook ziektes overbrengen zoals Lyme. Bescherm uw lieve huisdier nu met deze halsband die vlooien en teken dood en het met ze contact vermijdt, waardoor vlooien en teken niet meer voorkomen bij uw hond.

» Meer informatie

2. Beaphar Vlooienband Hond – Zwart

2. Beaphar Vlooienband Hond - ZwartDiergeneesmiddel voor honden ter bestrijding van vlooien. Na 2-4 dagen is de band volledig werkzaam tegen vlooien en bestrijdt gedurende 6 maanden vlooien. De band verliest zijn werking niet als hij nat wordt en hoeft dus niet bij regen verwijderd te worden. Geschikt voor honden vanaf 6 maanden.

» Meer informatie

3. Tekenband voor Hond – Diervriendelijk

3. Tekenband voor Hond - DiervriendelijkDe JC vlooienband is de enige halsband die je hond en daardoor ook je huis gedurende 8 maanden 24/7 op een natuurlijke manier volledig beschermd tegen vlooien, teken en ander ongedierte zonder onaangename geuren. Je kunt de halsband op maat afknippen, waardoor die geschikt is voor elke hond. Gun je hond een rustig leven zonder al dat gejeuk!

» Meer informatie

4. Vlooienband Hond Verstelbaar

4. Vlooienband Hond VerstelbaarWij als hondenliefhebbers zijn op zoek gegaan naar een bewezen methode om onze geliefde viervoeters te beschermen, zonder hen (en de natuur) bloot te stellen aan chemische producten. Bewezen werkzame stoffen zoals citroengras, kruidnagel en munt, vormen een beschermend schild rond je geliefde viervoeter. 
» Meer informatie

5. Seresto Teken & Vlooienband Small – Anti tekenmiddel

5. Seresto Teken & Vlooienband Small - Anti tekenmiddelSeresto is een revolutionaire nieuwe vlooienband die maar liefst 8 maanden werkzaam is. Seresto is waterbestendig en geurloos en beschermt je hond 7 tot 8 maanden tegen vlooien en teken. De band is er voor kleine en grote honden: Kleine hond: tot 8 kg lichaamsgewicht. Grote hond: vanaf 8 kg lichaamsgewicht

.» Meer informatie

6. Beaphar Diagnos Vlooienband Hond Rood 6 Mnd

6. Beaphar Diagnos Vlooienband Hond Rood 6 MndDiergeneesmiddel voor honden ter bestrijding van vlooien. Na 2-4 dagen is de band volledig werkzaam tegen vlooien en bestrijdt gedurende 6 maanden vlooien. De band verliest zijn werking niet als hij nat wordt en hoeft dus niet bij regen verwijderd te worden. Geschikt voor honden vanaf 6 maanden

» Meer informatie

7. EPIN Vlooienband Hond Verstelbaar Rood

7. EPIN Vlooienband Hond Verstelbaar RoodHonden vlooienband – anti teken en vlooien PS: Dit artikel wordt verzonden via briefpost dus u hoeft er niet voor thuis te blijven. PAS OP: ATIKEL BEVAT DIAZINON!

» Meer informatie

8. SAMA™ Vlooienband Hond Anti Teken middel

8. SAMA™ Vlooienband Hond Anti Teken middelVeel vlooienbanden bevatten giftige en chemische middelen die schadelijk zijn voor uw huisdier en het milieu. Hiervoor hebben wij de oplossing ontworpen! Wij mogen met trots zeggen dat wij over de enige echt 100% natuurlijke vlooienband beschikken. Laat uw vriend niet meer lijden aan vlooien en teken op onze 100% natuurlijke en dus veilige basis.

» Meer informatie

9. Petsilo Universele Honden Tekenband Op maat te knippen

9. Petsilo Universele Honden Tekenband Op maat te knippenDoor de speciale formule waarvan de band gemaakt is hebben teken, vlooien, muggen en luizen geen schijn van kans. De band is voor elk soort hond en op maat te knippen. Hoe fijn is dat? Daarnaast krijg je bij PetSilo® 10 maanden lang garantie op de werking van de band.

» Meer informatie

10. Honden Vlooienband Inclusief Vlooienkam hond

10. Honden Vlooienband Inclusief Vlooienkam hondDe vlooienband van MoziWozi voor honden is een geweldig hulpmiddel in de strijd tegen vlooien en teken. De 100% natuurlijke samenstelling van de MoziWozi vlooienband is veilig voor uw huisdier en voor u en uw gezin.

» Meer informatie

De beste vlooienbanden voor jouw hond

Een vlooienband is een simpele manier om vlooien te bestrijden en om jouw hond te beschermen tegen deze vervelende beestjes. Maar wat is een vlooienband precies? En wat is de beste vlooienband voor jouw hond? We vertellen je hoe een vlooienband werkt, welke verschillende banden er te koop zijn en waar je nog meer op moet letten als je een goede vlooienband wil kopen. Ook zetten we de beste vlooienbanden voor je op een rijtje, zodat de keuze wat makkelijker wordt.

Hoe weet je of jouw hond vlooien heeft?

Een vlooienband schaf je natuurlijk aan als jouw hond vlooien heeft, maar hoe weet je of jouw hond hier last van heeft? Het eerste wat op zal vallen, is dat de hond veel last heeft van jeuk. Als je dit constateert bij jouw hond, is het zaak om hem zo snel mogelijk te controleren op vlooien. Dit kun je doen door middel van een vlooienkam. Als je bij het kammen kleine zwarte korreltjes tegenkomt, kan dit betekenen dat jouw hond last heeft van vlooien. Als dat zo is, zul je in actie moeten komen. Er zijn verschillende manieren om jouw hond tegen vlooien te behandelen, maar een vlooienband is wel één van de makkelijkste.

Wat is een vlooienband?

Een vlooienband is een soort halsband die je bij jouw hond om kunt doen. Zodra je dit doet, zal de band kleine hoeveelheden gif afgeven, wat gevaarlijk is voor de vlooien. Als de vlooien dit binnen krijgen zullen zij doodgaan en binnen een dag van de hond afvallen. Een vlooienband is dus een eenvoudige manier om je hond van vlooien af te helpen. Ze zijn vaak goed betaalbaar. Een nadeel is wel dat het gif van een band soms niet alle vlooien bereikt. Vlooien in de nek en op de rug gaan dan wel dood, maar de vlooien op het achterlijf niet. Zo komt je hond alsnog niet volledig van de plaag af. Ook zijn er vlooienbanden waar je hond bijwerkingen van kan krijgen. Let dus altijd op welke band je koopt. Bekende, goede merken zijn Seresto en Beaphar.

Zo kies je een goede vlooienband

Er zijn veel verschillende vlooienbanden op de markt. Daardoor kan het best lastig zijn om de beste vlooienband voor jouw hond te vinden. Als je een vlooienband wil aanschaffen is het handig om goed naar de werkzame stof te kijken. Onderzoek of deze goed werkt tegen vlooien en of er bijwerkingen bekend zijn. Verder zijn er ook vlooienbanden die tegelijkertijd ook tegen teken beschermen. Ben je dus ook op zoek naar een tekenband? Dan kan het handig zijn om een combinatie te kopen. Zo is jouw hond met één band beschermd tegen allebei de vervelende beestjes.

De werkzame stof in vlooienbanden kan verschillen. Ook zijn er natuurlijke vlooienbanden. Hierbij is de werkzame stof geen conventionele insecticide, maar een natuurlijke afstotende stof. Ook bestaan er speciale kralen vlooienbanden. Deze speciale kralen zouden de weerstand van de hond verbeteren, waardoor het aantal teken en vlooien afneemt.

Naast dat je een keuze moet maken voor het soort afweermiddel, moet je ook goed kijken naar de maat van de vlooienband. Vlooienbanden komen in allerlei maten, zodat er altijd eentje is die goed om de nek van jouw hond past. Weet je niet zeker welke maat je moet hebben? Meet dan de nek van de hond even op, zodat je niet per ongeluk een te grote of kleine band koopt. Houd er ook rekening mee dat niet alle banden even snel werken. Sommige banden werken binnen twee dagen, terwijl bijvoorbeeld de kralen vlooienband wel twee weken nodig heeft om te gaan werken.

Bescherm je hond tegen jeuk

Met een goede vlooienband kun je jouw hond veel ellende besparen. Vlooien zijn erg vervelend en veroorzaken ontzettend veel jeuk. Daar wil je jouw hond zo snel mogelijk van af helpen natuurlijk. Een vlooienband is dan een betaalbare en simpele oplossing. Kijk wel goed voor welke vlooienband je kiest. Je kunt beter iets meer uitgeven aan een veilige vlooienband, dan dat je voor de goedkoopste optie gaat en jouw hond last krijgt van bijwerkingen. Als je een vlooienband hebt gekozen, ben je nog niet helemaal klaar. De vlooien bevinden zich namelijk ook in jouw huis. Hier zal een vlooienband niet tegen helpen. Maak daarom de plekken waar de hond vaak komt ook goed schoon. Was zijn mand, stofzuig het huis en gooi z’n favoriete speeltjes in de was. Zo weet je zeker dat jouw hond verlost blijft van die vervelende kruipers.