Tips

5 tips voor het kiezen van een hondenmand


Als je op zoek bent naar een hondenmand, zul je zien dat deze te koop zijn in verschillende materialen, maten, uitvoeringen en prijzen. Zeker online zijn er legio mogelijkheden om een mand te kopen die past binnen jouw budget. Belangrijk is dat je kiest voor een goed passende hondenmand waarin je hond zich thuis voelt. Hoe moet je nu een hondenmand kiezen? Welke materialen zijn het beste en hoe weet je welke maat past bij jouw hond?

Deluxe hondenmand

Passend bij je interieur

Je huis is echt een plek is waar jij en je gezin zich op het gemak voelt. Natuurlijk is je hond een deel van je gezin en verdient daarom een eigen plek. Vaak heeft de hond zijn mand of hondenkussen in de woonkamer. Alle redenen om bij een nieuwe mand een keuze te maken die aansluit op je inrichting. In onze webshop vind je altijd wel een mand of kussen waarin je viervoeter en lekker kan slapen en perfect matcht met jouw smaak. Er zijn veel verschillende dessins, formaten, materialen en prints te verkrijgen.

Industrieel hondenkussen

De beste plek voor de hondenmand

Honden hebben graag een eigen plek om te slapen en te rusten. Deze plek moet natuurlijk rustig zijn voor de herdershond, maar houdt er ook rekening mee dat je viervoeter graag bij de rest van het gezin de de buurt is. Als je een benchmark hebt waar de hond graag in vertoeft, is dat een ideale plaats voor de hondenmand. Zorg er wel voor dat de mand of bench op een tochtvrije plaats staat. Misschien heeft de hond zelf al een favoriet plekje uitgezocht om te slapen. Dan kun je de hondenmand of kussen gewoon op deze plaats zetten. Uiteraard is het ook belangrijk dat de mand of het kussen op een rustige plek ligt, waar de hond niet gestoord wordt.

Plaats een hondenmand op een warme plek bij gezelschap, bijvoorbeeld in de woonkamer

Hoe groot moet de mand?

Als je een mooie mand of kussen voor je hond hebt uitgezocht, vraag je je natuurlijk af welke maat geschikt is. Is je hond nog een puppy dat is een kleine knusse mand om te slapen het fijnste. Voor volwassen honden kies je het best voor een mand of kussen die past bij de slaaphouding van de hond. Heb je een hond die het liefst languit ligt? Dan heb je een grotere mand nodig dan als je hond helemaal opgerold ligt bij het slapen. Voor de precieze maat kun je je hond opmeten als hij in zijn fijnste slaaphouding ligt. Meet dan de lengte vanaf de snuit tot aan de staartaanzet. Tel er dan nog eens minstens 10cm bij.

Hondenkussen XXL

Goede materialen

Er zijn natuurlijk verschillende materialen mogelijk voor de hondenmand en kussen. Denk aan lekker zachte stoffen die ook wasbaar zijn. Dat laatste is natuurlijk erg handig als je viervoeter in de modder is gesprongen en daarna lekker wilt slapen. Ook zijn er manden met een losse buitenhoes, dat maakt het wassen nog makkelijker. Ook manden en bedden van bijzondere materialen zijn verkrijgbaar. Denk daarbij aan een steigerhouten mand of hout of een rieten bed. Kortom: vele mogelijkheden, ook als action.

Een luxe hondenmand van € 400,-