Hondenkussen

Een goed hondenkussen kopen? Dit is wat je moet weten!

Een goed honden kussen is tegenwoordig net zo belangrijk als ons eigen hoofdkussen. Bij mensen ondersteunt een kussen echter alleen de gebieden rondom de nek en het hoofd, maar voor honden moet een kussen steun kunnen bieden aan het hele lichaam van de hond. Een kwalitatief goed hondenbed zorgt ervoor dat de ruggenwervel van de hond en de omliggende spiergroepen optimale ondersteuning krijgen. Als je een kussen voor de hond wil kopen dan is het vooral belangrijk om te letten op een goede vulling, een stevige en verwisselbare buitenhoes en natuurlijk de afmeting. Een goed kussen biedt de hond niet alleen een warme eigen plek maar ook comfort. Daarnaast moet een hondenkussen groot genoeg zijn om languit op te kunnen liggen.

Een honden kussen kopen. Waar moet ik op letten?

Allereerst is de vulling van het kussen erg belangrijk. Tegenwoordig wordt er steeds meer gebruik gemaakt van zogenaamde EPS parelvulling. Deze vulling vormt zich om het lichaam van de hond, zodat bijvoorbeeld de rug en de nekwervels optimaal ondersteunt worden. Deze parelvulling heeft tevens de goede eigenschap dat het de lichaamswarmte van de hond overneemt. Op deze manier blijven de spiergroepen van de hond op de juiste temperatuur. Ook voor honden met artritis of artrose is een hondenkussen met een EPS parelvulling zeer comfortabel. Door de goede ondersteuning en de lichaamstemperatuur die wordt overgenomen door dit hondenbed, worden de pijnlijke lichaamsdelen van de hond die zijn aangetast door bijvoorbeeld artrose, ondersteunt en ontlast. Een hondenkussen van Scruffs voldoet aan al deze eisen. Scruffs is al jaren dé marktleider op het gebied van luxe hondenmanden en orthopedische kussens voor honden. Een hondenkussen van Scruffs is dan ook de perfectie combinatie van luxe en kwaliteit.

Ook de buitenhoes van het kussen moet stevig en verwisselbaar zijn. Op deze manier is de hoes makkelijk in de wasmachine te reinigen. De rits moet netjes weggewerkt zijn zodat de hond zich hier niet aan kan bezeren. Ook de binnenhoes moet van de juiste kwaliteit zijn, zodat de vulling van het kussen goed op zijn plaats blijft. De afmeting van een kussen voor de hond is natuurlijk geheel afhankelijk van de grootte van de hond. Is jouw hond nog een pup en weet je niet welk formaat kussen je moet kopen? Ga dan altijd uit van de verwachte eindstokmaat van de hond. In het begin zal dit hondenkussen nog groot lijken, maar het is zinloos om telkens een nieuw hondenbed te moeten aanschaffen naarmate de hond groeit.

Welke verschillende soorten honden kussens zijn er?

Hondenbedden zijn er in allerlei verschillende vormen en afmetingen. Heb je een grote hond? Kies dan voor een hondenkusssen 120 x 80. Op deze manier weet je zeker dat jouw grote viervoeter comfortabel en languit kan liggen. Een hondenkusssen 120 x 80 wordt ook wel een XL hondenbed genoemd, en is zeer geschikt voor grote hondenrassen. Dit XL hondenkussen is groot en stevig genoeg om een hond met een zwaar lichaamsgewicht te kunnen dragen. Daarnaast kun je natuurlijk nog kiezen tussen allerlei vormen. De meeste hondenbedden zijn rechthoekig, maar ook een hondenkussen wat ovaal is zien we steeds meer.

Een hondenkussen met ovaal vorm past namelijk perfect in de ovale kunststof hondenmanden. Wil je liever een hondenkussen van leer? Dit natuurlijke materiaal is niet alleen heel duurzaam, maar hebben ook de eigenschap dat ze de lichaamswarmte van de hond overnemen. Een hondenkussen van leer past daarnaast ook nog eens heel goed in elk interieur. Sommige kussens voor honden zijn ook prima geschikt om te laten borduren. Wil je echt een origineel hondenbed? Een hondenkussen met de naam van jouw hond is dan een goede optie. Een hondenkussen met naam is natuurlijk ook heel erg leuk om cadeau te geven.