Herdershonden speeltjes

Herdershonden zijn energiek, nieuwsgierig en actief. Ze hebben het nodig om veel te spelen. Doen ze dit niet, dan kunnen ze zowel fysieke als mentale energie slecht kwijt. Dit kan op den duur leiden tot probleemgedrag. Met verschillende speeltjes kan de hond worden beziggehouden en bovendien getraind worden.

Erg populair is speelgoed waarvoor de hond goed moet nadenken. Vanwege de nieuwsgierige aard van de hond, is dit speelgoed uitermate geschikt voor herdershonden. Bij de meeste speeltjes in deze categorie moet de hond een specifieke handeling of serie handelingen uitvoeren om een beloning te ontvangen in de vorm van een hondenkoekje. Neem bijvoorbeeld de iQuties Bone Slots hondenpuzzel. Niet alleen prikkelt dit type speelgoed de hond cognitief, ook kan de hond zichzelf hiermee een tijd bezighouden.

herdershond-speeltjes-tennisbal

Het klassieke spelletje dat je kan spelen met de hond is apporteren. De ene hond vindt dit leuker dan de andere hond. Over het algemeen halen herdershonden veel plezier uit apporteren, omdat ze erg baas-gericht zijn en daarom graag een taak (apporteren) voor de baas uitvoeren. Sommige honden apporteren uit zichzelf, andere honden moet het aangeleerd worden.

Dit kan gedaan worden door de hond te belonen wanneer het speeltje terug wordt gebracht. Het is belangrijk om hierin streng te zijn, omdat veel honden in hun enthousiasme het speeltje een paar meter voor de baas al laten vallen en weer weg willen rennen. Beloon de hond alleen wanneer het speeltje goed wordt teruggebracht. De perfecte tool hiervoor is de populaire tennisbalwerper, die bijvoorbeeld ideaal is voor op het strand.

Bij het trainen van gehoorzaamheid is het belonen van goed gedrag een belangrijk onderdeel. Belonen kan gedaan worden met een hondenkoekje, maar ook door de hond kort te laten spelen met een speeltje. Je kunt zo langer doortrainen, zonder dat de hond een overmatige hoeveelheid voer binnenkrijgt. Belangrijk is dat het speeltje exclusief voor het belonen wordt gebruikt, zodat het door de herdershond duidelijk geassocieerd wordt met goed gedrag.

Bestsellers