Herdershonden voeding

Iedere baas heeft het beste voor met zijn of haar herdershond. Om je hond gezond en vitaal te houden, is goede en gezonde voeding van belang. Hoewel het verleidelijk kan zijn om de herdershond af en toe restjes te voeren van het eigen eten, is dit in de meeste gevallen niet goed voor de hond.

Top webshops: Zooplus.nl | Webshopvoorhonden.nl | Huisdierzaak.nl | Bol.com
Handig: Top 10Gezonde voedingVers vlees, fruit en verse groenten

Top 10 beste hondenbrokken en hondenvoer

1. Royal Canin Breed Hondenvoer – German Shepherd Adult
1_Royal Canin Breed Hondenvoer - German Shepherd Adult
Royal Canin Breed German Shepherd hondenvoer ontwikkeld voor Duitse Herdershonden vanaf 15 maanden, ondersteunt de afweerkrachten, beschermt huid en vacht, makkelijk verteerbaar.

Bekijk op Zooplus

2. Royal Canin Breed Hondenvoer – German Shepherd Junior

2_Royal Canin Breed Hondenvoer - German Shepherd Junior
Royal Canin Breed German Shepherd Junior hondenvoer voor opgroeiende herdershonden tot 15 maanden, versterkt de natuurlijke weerstand en ondersteunt een harmonische groei.

Bekijk op Zooplus

3. Pedigree Duitse Herdershond Hondenvoer
3_Pedigree Duitse Herdershond Hondenvoer
Pedigree Duitse Herdershond volwaardig droog hondenvoer met gevogelte + rijst, speciale gezondheidsformule voor Duitse herdershonden.

Bekijk op Zooplus

4. Orijen Adult Six Fish Hondenvoer
4_48731_orijen_sixfish_dog_5
Voedzaam premiumvoer voor honden van alle rassen met verse ingrediënten, bevat 85% wildgevangen vis, 15% fruit & groente en 0% tarwe, met sardines, makreel, heken, bot, baars en tong.

Bekijk op Zooplus

5. Meradog High Premium
5_644397_3-meradog
Mera Dog hondenvoer creëert de basis voor levensvreugde en prestatie van uw hond. Het Mera Care concept komt overeen met de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Bekijk op Zooplus

6. Lupo Sensitiv 24/10 Hondenvoer
6_lupo-hondenvoer
Lupo Sensitiv 24/10, hypoallergene volkost voor voergevoelige honden, zonder allergie-opwekkende substanties en graan, ideaal bij allergien en spijsverteringsproblemen, voor actieve honden.

Bekijk op Zooplus

7. Happy Dog NaturCroc Hondenvoer
7_happy-dog-hondenvoer
Het voeren van Happy Dog NaturCroc heeft zich bij gevoelige honden bewezen! NaturCroc hondendroogvoer is uitgebalanceerde, makkelijk te verteren volledige voer met waardevolle lam, licht verteerbare rijst en een matig vetgehalte.

Bekijk op Zooplus

8. Eukanuba Adult Weight Control Large Breed Kip Hondenvoer
8-Eukanuba Adult Weight Control Large Breed Kip Hondenvoer
Eukanuba hondenvoer voor grote rassen (26-40 kg) vanaf 1 jaar en zeer grote rassen (> 40 kg) vanaf 2 jaar. Met Vital Health-receptuur. Goed voor alle herdershonden soorten.

Bekijk op Zooplus

9. Belcando Junior Maxi Hondenvoer
9-Belcando Junior Maxi Hondenvoer
Premium droogvoer voor opgroeiende honden, met functionele inhoudsstoffen, tarwevrij, rijk aan gevogelte, ProVital voor sterking van de weerstand, ProAgil voor gezonde gewrichten.

Bekijk op Zooplus

10. Hill´s Prescription Diet Canine – Z/D Food Sensitivities
10_64702_hills_pd_canine_zd_4
Hill´s Prescription Diet Canine z/d Food Sensitivities als dieet voor honden met onverdraagbaarheden en allergieën, bij symptomen zoals jeuk en maag-darm-ziektes.

Bekijk op Zooplus

Gezonde voeding als basis

Het spijsverteringskanaal van honden is anders dan dat van mensen. Dit betekent dat ze sommige voedingsstoffen beter kunnen verteren dan mensen, maar andere voedingsstoffen juist niet goed kunnen verteren. Een bekend voorbeeld hiervan is chocolade. Geliefd door veel mensen, maar zeer giftig voor honden.

Een uitgebalanceerd dieet voor een gezonde hond
Iets waarin mensen wel overeenkomen met herdershonden, is dat we beide gevarieerd moeten eten. De betere brokkenmerken (zoals Royal Canin) produceren brokken met een compleet scala aan benodigde voedingsstoffen. Je herkent goede brokken aan een hoog vleesgehalte, een vetgehalte van tenminste 16% en de aanwezigheid van natuurlijke mineralen en vitaminen. Brokken met een hoog koolhydraatgehalte en een laag percentage vlees kan je beter laten staan.

Ook blikvoer is over het algemeen minder gezond, omdat het veel water en weinig verschillende voedingstoffen bevat, waardoor de hond essentiële stoffen misloopt.

duitse-herdershond-voeding

Herdershonden gebruiken veel energie. Hun zeer actieve temperament legt, in combinatie met het grote lichaamsgewicht, een grote druk op hun gewrichten. In de loop der tijd kan het kraakbeen beschadigd worden en artritis zal optreden. Door vanaf jonge leeftijd te kiezen voor een speciaal ontwikkelde voeding kan men helpen om de gewrichten van de hond te beschermen.

Vers vlees, fruit en verse groenten

Honden zijn van nature echte vleeseters. Rauw vlees kunnen zij daarom zonder problemen verteren. De hondenmaag is, in tegenstelling tot de menselijke maag, bestand tegen eventuele ziektemakers. Ook groenten zijn erg gezond voor honden. Wel is het belangrijk dat de groente vermaalt of gekookt wordt, omdat de hond de plantenvezels zelf niet kan verteren. Let er ook op dat enkele groenten niet geschikt zijn voor een herdershond, waaronder prei, rauwe aardappel, champignons en andere paddenstoelen, tomaat, paprika en aubergine.

Ook veel fruitsoorten vormen een gezond tussendoortje voor de herdershond. De meeste herders zijn verzot op een verse appel of peer.