Fietskarren

Ben jij ook zo dol op fietsen? En wil je jouw hond ook mee kunnen nemen op lange fietstochten? Dan is een fietskar erg handig om te hebben. Ook voor oudere honden, of honden met blessures kan een fietskar een uitkomst zijn. Zo kun je jouw hond toch overal mee naartoe nemen.

Handig: Top 10Welke heb ik nodig?Maximale draagkrachtInklapbaar?Met regenkap

Top 10 fietskarren hond 2022

1. Keddoc Honden Fietskar De Luxe Groot Grijs/Zwart

1. Keddoc Honden Fietskar De Luxe Groot Grijs/ZwartEen lekker fietstochtje maken en onbezorgd je favoriete viervoeter mee? Dat is geen probleem met deze mooie fietskar van Keddoc! Met deze stevige fietskar neem je je hond overal veilig mee naar toe. De perfecte combinatie van veiligheid en comfort, voor een hele scherpe prijs!

» Meer informatie

2. Hondenfietskar Hondenbuggy

2. Hondenfietskar Hondenbuggy Met deze hondenfietskar kun jij je hond veilig en comfortabel vervoeren. De hondenfietskar is opvouwbaar, heeft gaasramen voor luchtcirculatie en kan aan beide kanten open.

» Meer informatie

3. Keddoc Honden Fietskar De Luxe Klein

3. Keddoc Honden Fietskar De Luxe KleinZowel het voorste horraam als het achterste horraam zijn te openen of te sluiten met een rits, zo kan uw hond gemakkelijk in en uit stappen. Het voorste doek en is ook voorzien van regenbescherming.

» Meer informatie

4. 2-in-1 Hondenfietskar Hondenbuggy

4. 2-in-1 Hondenfietskar HondenbuggyJe trouwe viervoeter kan comfortabel meereizen in de trailer die je eenvoudig aan je fiets kunt bevestigen. Dankzij de universele koppeling is de kar geschikt voor de meeste fietsen. Aan de voorkant van de fietskar is een doorzichtige regenhoes bevestigd die je makkelijk kunt oprollen.

» Meer informatie

5. Duvo+ Fietskar Pet trailer

5. Duvo+ Fietskar Pet trailerDe Pet Fietskar is voorzien van vlag, reflectoren en verluchtingsvensters. De trailer kan tot 40 kg dragen. Vervoer uw hond veilig en comfortabel met het Duvo+ “Buddies on the gooo” gamma.

» Meer informatie

6. Trixie Hondenfietskar – Zwart/Rood

6. Trixie Hondenfietskar - Zwart/RoodDe handige kar is gemaakt van duurzaam, makkelijk te onderhouden polyester om een stevig metalen frame. De fietskar is geschikt voor elk weertype; de gaas- inzetstukken zorgen voor een goede ventilatie en bij slecht weer kun je de voordeur voorzien van extra bescherming tegen wind en regen.

» Meer informatie

7. HOMCOM Fietskar EN hardloop buggy

7. HOMCOM Fietskar EN hardloop buggy2 in 1: Fietskar kinderen / joggers. Zeer solide kinderfietskar en buggy voor het veilig vervoeren van maximaal twee kinderen vanaf 18 maanden. De fietskar kan in enkele eenvoudige stappen worden omgebouwd tot een buggy waarmee je kan wandelen.

» Meer informatie

8. Flamingo Doggy Liner Economy

8. Flamingo Doggy Liner EconomyVervoer je hond gemakkelijk met deze fietskar. Je trouwe viervoeter zit volledig beschermt tegen regen en wind door de waterafstotende kap en ligt comfortabel. De kar beschikt over reflectoren, een wimpel en luchtroosters. Geschikt voor honden tot 40 kg.

» Meer informatie

9. Hondenfietskar Doggy Liner Romero

9. Hondenfietskar Doggy Liner RomeroDe kar kan tot 30 kg dragen en is ook geschikt voor de e-bike. Aan de voor en aan de achterkant zitten openingen die afgesloten worden met een ritssluiting. Er zit ventilatiegaas in, het is waterafstotend en er zitten reflecterende stroken op voor extra veiligheid. De kar wordt geleverd inclusief een bevestigingssysteem.

» Meer informatie

10. DoggyRide fietskar Novel 10 (oranje/grijs)

10. DoggyRide fietskar Novel 10 (oranje/grijs)De Doggy Ride Novel 10 hondenfietskar is inmiddels als sinds 10 jaar een innovatie en is voorzien van de meest populaire accessoires zoals: een imperiaal, een luxe lig mat en de standaard. Vervoer je hond in opperste stijl met de Doggy Ride Novel hondenfietskar, de grootst mogelijke, luxe trailer.

» Meer informatie

Zo kies je de beste fietskar voor jouw hond

De meeste honden vinden het ook nog eens ontzettend leuk om in een fietskar te mogen zitten. Dan kunnen jullie samen genieten van de mooiste fietstochten. Het uitzoeken van een goede fietskar kan wel nog lastig zijn.

  • Welk materiaal is ideaal voor een fietskar?
  • Welk draagvermogen heeft de kar nodig?
  • En waar moet je nog meer opletten bij de aanschaf van een kar?

We leggen je uit waar je op moet letten én geven een top 10 van de beste fietskarren. Zo kun je verschillende fietskarren eenvoudig vergelijken en weet je snel wat voor jullie de beste koop is.

Wanneer is een fietskar ideaal?

Er zijn verschillende scenario’s waarin een fietskar erg handig is. Allereerst is een fietskar natuurlijk een eenvoudige manier om je hond overal mee naartoe te nemen. Daarbij vinden de meeste honden het fantastisch om in zo’n kar te zitten. Sommige honden hebben nooit goed geleerd om naast een fiets te lopen, waardoor het gevaarlijk is om dit toch te doen. Dan is een fietskar een veilige oplossing.

Ook als je een kleine hond hebt, die niet zoveel beweging nodig heeft, zijn lange fietstochten niet zo’n goed idee. Als je de hond toch mee wil nemen, kun je deze beter in een kar zetten. Of wissel het rennen naast de fiets af met stukken in de kar. Dit is ook een goede oplossing voor oude(re) honden, die niet meer zo’n goede conditie hebben. Hetzelfde geldt voor honden met een blessure of verwonding. De honden zullen het heerlijk vinden dat ze in een fietskar toch mee op avontuur mogen.

Let op de maximale draagkracht

Als je een fietskar gaat aanschaffen is het belangrijk om eerst naar het formaat en de draagkracht te kijken. Een grote hond kun je immers niet in een klein karretje stoppen. Ook hebben alle karren een maximale draagkracht. Vaak is dit ongeveer 40 kg, maar er zijn ook karren met een lagere of juist hogere draagkracht. Let er dus altijd op dat jouw hond niet te groot of te zwaar is voor de fietskar die je op het oog hebt.

Ga voor kwaliteit

Er zijn hondenfietskarren in allerlei prijsklassen te vinden. Hoewel het natuurlijk logisch is dat je op de prijs let, is het belangrijker om op de kwaliteit van de kar te letten. Goedkope fietskarren zijn vaak van minder goede kwaliteit, waardoor deze een stuk minder lang mee zullen gaan. Kies voor een stevige kar, van hoogwaardige materialen. Zo ben je verzekerd van veel mooie fietstochten met je trouwe viervoeter.

Moet de kar inklapbaar zijn?

Het is niet alleen belangrijk om te kijken naar het gebruik van de fietskar, maar ook de opbergmogelijkheden zijn van belang. Als je een grote garage of schuur hebt, zul je de fietskar makkelijk kunnen opruimen. Heb je dat niet? Dan is het handig om een inklapbare kar te kiezen. Veel fietskarren zijn gelukkig inklapbaar of eenvoudig demonteerbaar. Let dus niet alleen op het formaat van de uitgeklapte kar, maar kijk ook zeker naar de ruimte die de kar inneemt als je deze wil opruimen.

Zit er een regenkap bij?

Veel fietskarren komen standaard met een overkapping, maar dit is niet bij alle modellen het geval. Als je van plan bent om ook in koude of natte weersomstandigheden te gaan fietsen, is een regenkap wel een vereiste. Zo zorg je ervoor dat jouw hond altijd comfortabel in de kar kan zitten. Zit de overkapping er niet standaard bij? Overweeg dan zeker om deze er nog bij te bestellen.

Veiligheid voor alles

Fietsen met een fietskar is ontzettend leuk, maar je moet ook nadenken over de veiligheid. Met een fietskar achter je fiets ben je een stuk langer en breder. Je moet er dan ook voor zorgen dat je goed zichtbaar bent voor de rest van het verkeer. Kies daarom voor een fietskar met opvallende, lichte kleuren en voldoende reflectoren. Ook moet je er altijd zeker van zijn dat je jouw hond goed hebt vastgemaakt in de fietskar. Als je dit vergeet kan de hond uit de kar springen. Dit is gevaarlijk voor zowel jouw huisdier als voor de rest van het verkeer. Neem ook vooral de tijd om te wennen aan het fietsen met de fietskar en fiets nooit over onverharde paden.

Een fietskar of een fietsmand?

Als je een kleine hond hebt, kun je ook overwegen om een fietsmand te kopen. In een fietsmand kun je kleine hondjes comfortabel en makkelijk vervoeren. Let er dan wel op dat het formaat van de mand goed past bij jouw hond. Een hondenfietsmand is goedkoper dan een fietskar. Wel kun je in een fietsmand maar één kleine hond tegelijkertijd vervoeren. Als je meerdere honden hebt, of dit in de toekomst overweegt, is een fietsmand dus al geen optie meer.

Geniet van de mooiste fietstochten

Het uitzoeken van de perfecte fietskar kan best een uitdaging zijn, maar zeker de moeite waard. Met de ideale kar kun je ontzettend veel prachtige fietstochten gaan maken met jouw trouwe vriend. Doe jullie beiden een plezier en investeer in een kwalitatief goede fietskar. Daarna kunnen jullie samen gaan genieten!