Hondenspullen: alleen het beste voor je hond

Je hond is je trouwste kameraad en je belangrijkste steun en toeverlaat. Er is niemand die zich bij elke begroeting zo oprecht gelukkig laat zien. Je wilt natuurlijk het allerbeste voor je hond. Maak daarom verstandige keuzes met betrekking tot de aankoop van de betere hondenspullen.

Hondenmand

Het online aanbod hondenmanden is groot en divers. Hoe scheid je het kaf van het koren? Koop de mand niet te klein, maar op de groei. Daarnaast zal hij stevig genoeg moeten zijn. Een jonge hond ziet in elke mand een uitdaging. Hij zal er speels aan gaan sabbelen en in bijten. Een stoffen mand is snel kapot. Het is daarbij erg handig als de hondenmand eenvoudig te reinigen is.

Hondenkussen

Voor het juiste hondenkussen kies je ten eerste de maat die bij die past bij een volwassen hond van het ras waartoe jouw hond behoort. Hoewel de meeste honden graag opgerold liggen, is het handig een maat te kiezen waarbij hij ook languit kan liggen. Verder behoort het kussen ook ruim voldoende dik gevuld te zijn. Een afritsbare buitenhoes is nodig om het kussen te kunnen reinigen. Met een rits aan de zijkant kun je het kussen aan beide zijden gebruiken.

Hondenriem

Er is een enorme keuze aan hondenriemen en halsbanden. Het belangrijkste is dat de halsband comfortabel draagt. Er moet minimaal 2 vingers ruimte tussen nek en riem zitten. Hondenriemen worden van verschillende materialen gemaakt. Een leren riem houd je soepel door hem geregeld in te smeren met ledervet. Een nylon riem is goedkoper, maar wel stevig. Er zijn ook metalen riemen, maar die zijn voor de hond weinig comfortabel.

Hondentuigje

In plaats van een halsband, kun je ook kiezen voor een hondentuigje. Deze kan erg handig zijn als jouw hond tijdens het wandelen aan de lijn lekker enthousiast kan zijn. Met een tuigje kun je het trekken voorkomen en houd je meer controle over de hond. Een hondentuigje moet natuurlijk wel veilig en comfortabel zijn.

Hondenbench

Een hondenbench moet dienen als een veilige plek. Je hond moet zich hier prettig voelen om zich er rustig in terug te kunnen trekken. Laat je hond daarom langzaam aan een bench wennen. Een bench moet groot genoeg zijn voor je hond. Hij moet er op volwassen leeftijd ook nog genoeg ruimte in hebben om er te staan, zich te draaien en languit te liggen.

Hondenhok

Met een hondenhok wil je jouw hond een fijne en warme plek buitenshuis geven. Plaats het hok, beschut tegen zon en tocht, enkele centimeters boven de grond, ter bescherming tegen de koude en het vocht uit de grond. Het hok dient net als de bench genoeg ruimte te hebben voor de hond om er in te staan en languit te liggen. In een groter hok wordt het snel te koud. Houd er bij de aankoop van een hondenhok ook rekening mee dat het goed schoongemaakt kan worden. Leg er een lekker dik hondenkussen in om het extra comfortabel voor je hond te maken.
 
Kijk voor meer informatie eens op http://www.pets-expert.nl